Ország-világ

2004.11.22. 08:45

Hírsáv

BAMA

A pénzügyminiszter szerint nem problémás az eva
Draskovics Tibor kijelentette, hogy az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) nem elfogadhatatlan az Európai Unió számára. A pénzügyminiszter hozzátette: az EU illetékes bizottsága még nem tárgyalta meg az eváról kapott információkat, így álláspontja sem lehet arról. (hl)

Jövőre értékesítik a Balaton Tourist Rt.-t
Kalapács alá kerül a Balaton északi parti kempingjeit kezelő Balaton Tourist Rt. A Veszprém megyei közgyűlés döntése nyomán március 1-jéig készítik el a pályázati kiírást. (hl)

A varsói tőzsdén is forog majd a magyar olajcég
A Mol részvényeinek kereskedése december első felében indul a varsói értéktőzsdén. A Mol ezzel megerősíti elkötelezettségét a lengyel piac iránt. A Budapesti Értéktőzsde mindezek ellenére a Mol részvényeinek elsődleges piaca marad. (hl)

A vagyonkezelő szerint jól adták el a tankönyvkiadót
A Láng Rt. több mint félmilliárd forinttal többért veszi meg a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt.-t, mint annak felértékelt piaci értéke – szögezte le az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke ugyanis azt állította, hogy a nyertes Láng Rt. 3,2 milliárdjánál egymilliárddal többet is ajánlottak. (hl)

Elektronikuslevél-áradat a Microsoft alapítójának
Bill Gatesnek, a Microsoft alapítójának küldik messze a legtöbb elektronikus levelet a világon. Az évek óta leggazdagabb emberként nyilvántartott Gates naponta több mint négymillió e-mailt kap, ami egy év alatt másfél milliárd levelet jelent. (hl)

Egyre népszerűbbek a dunai hajós társasutak
Magyarországra idén 120 ezer olyan vendég érkezett a Dunán kabinos hajókon, akik legalább egy éjszakát töltöttek nálunk. A folyón 20 hajóstársaság működik, 84 kabinos hajójukkal 275 ezer vendéget utaztattak. Egy egyhetes út egy főre vetítve átlagosan 375 ezer forintba kerül. (hl)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában