Ország-világ

2004.11.11. 06:33

Ingyen bővítik még idén a szélessávot

A telefonos hozzáférésekhez képest eddig is villámgyorsnak tűnt bármelyik ADSL- vagy kábelinternet, most pedig tovább fokozódik a tempó.

Bóta B.

A közelmúltban több szolgáltató is bejelentette: növeli szélessávú vonalainak sebességét. A Matáv november közepétől a legolcsóbb, korábban másodpercenként 384 kilobites letöltési sebességet kínáló ADSL-kapcsolatokét 512 kilobitesre, az eddig másodpercenként 512 kilobites kapcsolatokét pedig 1024 kilobitre emeli. Kétszeres tempóra váltanak a jelenleg másodpercenként 768 kilobites és 1500 kilobites vonalak is. A gyorsulás előnyeit elsőként a pesti és a kelet-magyarországi előfizetők tapasztalhatják, de a budai és a nyugat-magyarországi ügyfelek is hamarosan élvezhetik a sebesség mámorát.
A UPC Magyarország előfizetőinek sem kell sokáig várniuk: a Chello december elejétől vált magasabb fokozatra. A jelenleg másodpercenként 768 kilobites letöltést biztosító kapcsolatok sebessége 1536 kilobitre növekszik, a drágábbik csomag pedig háromszoros, másodpercenként 3072 kilobites sebességű böngészést tesz majd lehetővé a jelenlegi 1024 kilobites helyett.

Szélessávú kapcsolat: ADSL vagy kábelnet

ADSL: a szolgáltatás csak ott telepíthető, ahol van élő telefonvonal. Fix havidíjas, korlátlan internetelérést jelent, ami természetesen nem korlátozza a telefonhasználatot. Kábelnet: a szolgáltatáshoz különleges kábeltelevíziós kapcsolat szükséges, ami jelenleg csak néhány városban áll rendelkezésre. Fix havidíjas elérés, ami bizonyos esetekben korlátozott (legalább 15 gigabájtos) adatforgalmat engedélyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában