Ország-világ

2004.11.11. 06:33

Ingyen bővítik még idén a szélessávot

A telefonos hozzáférésekhez képest eddig is villámgyorsnak tűnt bármelyik ADSL- vagy kábelinternet, most pedig tovább fokozódik a tempó.

Bóta B.

A közelmúltban több szolgáltató is bejelentette: növeli szélessávú vonalainak sebességét. A Matáv november közepétől a legolcsóbb, korábban másodpercenként 384 kilobites letöltési sebességet kínáló ADSL-kapcsolatokét 512 kilobitesre, az eddig másodpercenként 512 kilobites kapcsolatokét pedig 1024 kilobitre emeli. Kétszeres tempóra váltanak a jelenleg másodpercenként 768 kilobites és 1500 kilobites vonalak is. A gyorsulás előnyeit elsőként a pesti és a kelet-magyarországi előfizetők tapasztalhatják, de a budai és a nyugat-magyarországi ügyfelek is hamarosan élvezhetik a sebesség mámorát.
A UPC Magyarország előfizetőinek sem kell sokáig várniuk: a Chello december elejétől vált magasabb fokozatra. A jelenleg másodpercenként 768 kilobites letöltést biztosító kapcsolatok sebessége 1536 kilobitre növekszik, a drágábbik csomag pedig háromszoros, másodpercenként 3072 kilobites sebességű böngészést tesz majd lehetővé a jelenlegi 1024 kilobites helyett.

Szélessávú kapcsolat: ADSL vagy kábelnet

ADSL: a szolgáltatás csak ott telepíthető, ahol van élő telefonvonal. Fix havidíjas, korlátlan internetelérést jelent, ami természetesen nem korlátozza a telefonhasználatot. Kábelnet: a szolgáltatáshoz különleges kábeltelevíziós kapcsolat szükséges, ami jelenleg csak néhány városban áll rendelkezésre. Fix havidíjas elérés, ami bizonyos esetekben korlátozott (legalább 15 gigabájtos) adatforgalmat engedélyez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában