Ország-világ

2004.11.05. 08:07

Titokkoncert zenés meglepetéssel

Parcsami Gábor

– Az emberek szeretik a meglepetéseket – mondja Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar vezetője. – Ez az alapgondolata a Zeneakadémián három éve elindított titokkoncert-sorozatnak.

A koncertek sikere mára alaposan rácáfolt a kétkedőkre. Úgy gondolták, kevesen érdeklődnek majd olyan hangverseny iránt, amelynek sem műsorát, sem közreműködőit nem ismerik előre. Pedig az estekre már hónapokkal előbb elfogy minden jegy.

A ma esti titokkoncert meglepetései közül a nagy titkolózás ellenére mégis sikerült megtudnunk valamit. Reinhardt Nikoletta, a zenekar ifjú művésze Peter Greiner műhelyéből vásárolt brácsát kap örök használatra. A több milliót érő hangszert a koncerten meg is szólaltatja a brácsaművész.

A zene nagyköveteként is emlegetett fesztiválzenekar legközelebb januárban utazik külföldre. A háromhetesre tervezett turné során fellépnek Spanyolországban, Belgiumban, Hollandiában és Franciaországban.

A napokban jelenik meg új Csajkovszkij CD-jük, amelyen a IV. Szimfónia és a Rómeó és Júlia hallható. Ha ideje engedi, Fischer Iván karmester legszívesebben olvas. Legutóbb Schön Dezső Istenkeresők a Kárpátok alatt című művét olvasta. – Zenét soha nem hallgatok szabadidőmben. Képtelen lennék arra, hogy közben mást csináljak – vallja be a karmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában