Ország-világ

2004.11.18. 20:43

Vezetőváltás két kórháznál

Januártól távozik a csődhelyzetben lévő János kórház főigazgatója, az István kórház új vezetője pedig Radnai Zoltán lett. Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes elmondta, hogy az egészségügyi bizottság csütörtöki ülésén jelentős többséggel, részben ellenzéki támogatással, titkos szavazással döntött az István kórház új főigazgatójáról.

BAMA

A Fővárosi Közgyűlés augusztus végén menesztette szocialista és fideszes szavazatokkal Molnár Lajos korábbi főigazgatót, akinek a munkájával nem voltak megelégedve. Radnai Zoltán, aki korábban már dolgozott leendő munkahelyén, jelenleg a visegrádi kórházat vezeti. Szolnoki Andrea közölte, hogy a János kórházba nyáron kirendelt önkormányzati csődbiztos újabb jelentése november végére készül el. Ennek alapján december elején dönt a bizottság arról, hogy fegyelmit indít-e Nagy Péter Pál ellen. A korábbi biztosi jelentés szerint a posztjáról szerdán lemondott főigazgatónak felelőssége van abban, hogy több százmillió forintos adósságot halmozott fel az intézmény. A szabad demokrata politikus elmondta: ha a bizottság nem marasztalja el Nagy Péter Pált, akkor közös megegyezéssel és 20 millió forint körüli végkielégítéssel távozhat.
A testület pályázat kiírása mellett a János kórház megbízott vezetőjének Gusztonyi Ágnest, a Margit kórház főigazgatóját nevezte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában