Ország-világ

2004.12.13. 06:57

A szerelem törvényei

Sokan azt hiszik, azzal mutatják ki igazán a szeretetüket, ha mindent feláldoznak a másikért. Közben azonban elveszíthetik önállóságukat.

Kocsis Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="202"] Hosszú távon nem vezet jóra, ha lemondunk minden kedves időtöltésünkről csak azért, mert társunk nem leli örömét bennük
[/caption]„Egész héten izgatott várakozás töltött el, pedig csak moziba akartam menni a barátnőmmel. Tomi születése óta sehol nem voltam egyedül. János azt mondta, menjek nyugodtan. De valójában talán nem tartja helyesnek, hogy egyedül hagyom. Ha most elmegyek, és Tomi megint nem tud elaludni, mihez kezd? Ha Jánosnak egész este a gyerekkel a karján kell a lakásban sétálgatnia, nézhetem, milyen arccal nyit ajtót, amikor megjövök.

A tükör előtt állok, és nincs kedvem sminkelni. Inkább mackóban és papucsban maradnék. Felhívom Andreát, és azt mondom , nem mehetek, Tomi sír, János pedig duzzog. Megérted, ugye?”

Ha mindent feladunk a másik kedvéért, nem a legjobb utat választjuk kapcsolatunk életben tartásához. Az egyik nem mer többé találkozót megbeszélni barátaival, a másik nem jár mú- zeumba, mert társa ott halálra unja magát. Az egykor vállalkozó kedvű emberek azt hiszik, csakis az együttlétben találhatják meg a boldogságot. Előbb-utóbb  pedig azt veszik észre, hogy a varázs, a vonzalom eltűnik.

Unalom és megszokás költözik az életükbe, valami hiányzik szerelmükből. Miközben azon fáradoztak, hogy mindig társuk rendelkezésére álljanak, és mindent megosszanak egymással, megfeledkeztek arról, hogy az együttélésnek a feszültség is alapeleme. Ha a társ feladja önmagát és saját érdeklődését, a feszültség is alábbhagy. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában