Ország-világ

2004.12.29. 08:16

A szerelmes szolgálólány

Konkoly Edit

Pokorny Lia a Radnóti színházban Mariát, Störr szolgálólányát alakítja Darvasi László Störr kapitány című drámájában. A mű alapja Füst Milán A feleségem története című regénye. Főszereplője Störr, a hajóskapitány, aki bejárta az egész világot. Ura volt a legveszélyesebb helyzeteknek, nem rettent vissza a legvadabb hullámoktól. Semmitől sem félt, csak attól, hogy a felesége, Lizzy megcsalja. – Maria, bár halálosan szerelmes Störrbe – mondja szerepéről Pokorny Lia –, mindkettőjüket szolgálja. Lizzyvel is furcsa a viszonya. Nem érti, miért nem igazi felesége Lizzy Störrnek, ha egyszer hozzáment. Nem érti a szerelmüket, szerinte Lizzynek gyereket kellene szülnie Störrnek, hogy megtartsa. Mélyen felháborodik, amikor Lizzy „odaadja” Miss Bortonnak Störrt. Ő azt szeretné, ha együtt maradnának. Maria szerelme életre szóló. Ha a görög istennőkhöz hasonlítjuk, Maria Athéné, a városvédő és Perszephoné, az örök lány keveréke. Szerelme szinte gyermekien tiszta. Ő ma akár egy elnök titkárnője is lehetne. Olyan, aki életét és vérét adná a főnökéért, teljesen önzetlenül, mély szerelemből.

– Ez a mély szerelem, a mindent odaadás vágya bennem is megvan – folytatja a színésznő. – A kisfiam, Miska iránt érzem, aki most tizenhárom hónapos. Jövőre új darabban játszom majd. Előre félek, mit szól hozzá Miska. Bár az anyukám vigyáz majd rá, de akkor is. Furcsa, mert valójában a munkámat is és őt is szenvedélyesen szeretem.

Pokorny Lia

Hatvan, 1971. november 23. 25 évesen határozza el, hogy színész lesz 1996–2000 Bárka Színház 2001-től szabadúszó 2002-től az Új Színház tagja

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában