Ország-világ

2004.12.22. 00:00

Ami biztos, holnap ítélet születik

Nagy E. D.

– Az általam elkövetett bűncselekményekért vállalom a felelősséget. De kérem, csak azért büntessenek meg, amit elkövettem
– mondta az utolsó szó jogán Kaiser Ede. A móri per elsőrendű vádlottja továbbra is tagadja, hogy köze lenne a nyolc halálos áldozatot követelő bankrabláshoz. – Tudom, hogy ezért is elítélnek az emberek és a bíróság is – mondta végül. Hajdú László, Kaiser vádirat szerinti bűntársa szintén megszólalt az utolsó szó jogán.
– Amit elkövettem, azt elismerem és megbántam, de a móri bűncselekményhez semmi közöm sincsen.
A tárgyaláson Hajdú védelmében Kamarás Géza ügyvéd arról beszélt, hogy a nyomozóhatóság nagy munkát végzett, de nem jót. Ráadásul a védő szerint sportszerűtlen volt az, hogy egy időben tartottak több tanúkihallgatást, amelyeken ő nem tudott részt venni. – A nyomozóhatóság mindent megtett azért, hogy Hajdú Kaiserre valljon – jelentette ki Kamarás. A vádlott azonban nem tudta, hogy korábbi társa járt-e Móron. Hetekkel a bűncselekmény előtt megromlott a viszonyuk, és megszakítottak minden kapcsolatot.
Az ügyvéd utalt arra, hogy Hajdú élettársa megtagadta a vallomástételt. A rendőrség viszont folyamatosan zaklatta, így két munkáját is elvesztette.
Hajdút tettesként nem vádolják a móri mészárlással. A bűncselekmény időpontjában igazolhatóan Csepelen volt, és egy ingatlan eladását intézte.

Vitatott vádirat

– A móri vád nincs jól, már megszületésekor is rosszul volt, és azóta sem lett jobban – mondta Kamarás Géza az ügyész felvetésére. Aki azzal kezdte perbeszédét, hogy vádiratuk kiállta a tárgyalás próbáját. Kamarás viszont azt állítja: ma már azt sem tudjuk, ki járhatott a fiókban, nemhogy azt, ki lőtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában