Ország-világ

2004.12.22. 00:00

Csapás a magyar alvilágra

Titkos nyomozás után a Jonathán kommandó segítségével fogták el a Duna Plazánál M. Róbertet és bandájának még szabadlábon lévő tagjait.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="266"] M. Róbertet a szabolcsi Jonathán kommandó tagjai szállították a Tolnai Lajos utcai rendőrségi épületbe
[/caption]M. Róbert (34) évekkel ezelőtt állítólag utcai harcosként tűnt fel az erős emberek világában. Másfél éve költözött Edelényből a fővárosba. A rendőrség szerint ennyi idő elég volt számára, hogy kinője magát, szervezett bandát hozzon létre, és uralja Óbudát valamint Észak-Pestet. Tóth Gábor ezredes, a BRFK bűnügyi igazgatója szerint a csoport már vidéken, így Mátészalkán is terjeszkedett.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyomozók november 10-én elfogták négy emberét, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy szalkai családi ház udvarára berontva pisztolyokból tüzet nyitottak a házban lévőkre. A családfőt meg is sebesítették. A lövés csak súrolta a karját, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva.
Most hétfőn 22 óra körül a Duna Plaza parkolójában, illetve az üzletház előtt csaptak le a szabolcsi nyomozók, a Jonathán kommandó tagjai és a BRFK felderítői. Villámgyorsan leteperték M. Róbertet, alvezérét, O. Jánost, valamint a banda még szabadon lévő négy tagját. Az elfogottak három autóját átkutatták, és azokban szamurájkardokat, tőröket és késeket találtak.
A társaságot a Tolnai Lajos utcai rendőrségi épületbe szállították. A titkos nyomozás során sikerült olyan bizonyítékokat beszerezni, hogy a bandatagok M. Róbert és O. János utasítására támadtak rá a mátészalkai családra.

Nemzetközi fegyvercsempész kapcsolat?

Még vizsgálja a rendőrség, hogy milyen együttműködés volt, ha volt, M. Róbert és két szerb fegyvercsempész, Szlobodan S. valamint Nemet E. között. A BRFK a két szerbet gyanúsítja azzal, hogy három hónapja ők nyitottak tüzet a Colosseum diszkóból távozó egyik társaságra. Egy ember megsérült. A rendőrség drogelszámolási vitát sejt a háttérben. A szerbeket egyébként a Nemzeti Nyomozó Iroda fegyvercsempészettel gyanúsítja. A Kecs-keméten elfogott magyar gyanúsítottak számára hoztak kalasnyikovot, Scorpiót és pisztolyokat Szerbiából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában