Ország-világ

2004.12.11. 07:55

Csipkerózsika fölött már eljárt az idő

Hiú ábránd csupán vagy valóság az örök szerelem? Kapcsolatunk új esélyt kap, ha megkeressük a veszekedések, a kudarcok és a közöny okait.

Árvay N.T.-Farkas C.

[caption id="" align="alignleft" width="149"] A gyakori nézeteltérésekre, veszekedésekre könnyen rámehet a szerelem
[/caption]Sokan hiszik, hogy a kölcsönös vonzalom megóv a nézeteltérésektől. De a szerelem magában kevés a hosszú közös élethez.
A párkapcsolat törvényeit be kell tartanunk, különben konfliktusok fenyegetnek, azokra pedig rámehet a szerelem. A szép herceg jön, lát és győz, de ha nem vigyázunk, nem marad sokáig. Begorombul és vagyonmegosztást kér, a királykisasszony pedig sóhajtozva olvassa majd a tanácsadó kézikönyveket.
Ne legyünk naivak. A kisördög bennünk van, és elég ostobák vagyunk ahhoz, hogy viselkedésünkkel tönkretegyük a legforróbb szerelmet is. Ismerjük a kezdeti lángolást, de a hormonális kábítószer hatása hamar alábbhagy. A mindennapok unalmassá válnak, a szex veszít vonzerejéből, piszkáljuk egymást,  és becsapódik az első ránk vágott ajtó.
Ha baj van, elsírjuk bánatunkat a barátnőnknek, vagy kibeszéljük a gondokat a haverokkal. Jönnek a jótanácsok, és azt hiszszük, ha megfogadjuk őket, az elég a régi tűz felélesztéséhez. Olcsón szerzett bölcsességünk nem párosul kellő önismerettel.
A kapcsolat ugyanis több mint egy ember és még egy ember. Sajátos törvényekkel bír. Önálló személyiségek vagyunk, ami igaz az egyikünkre, nem biztos, hogy áll a másikra is. Függetlenek vagyunk, mégis függünk egymástól. Ez a feloldhatatlannak tűnő ellentmondás határozza meg a kapcsolatok törvényeit.
Csipkerózsika és Hamupipőke szerencséjéhez ma már nem elég egyetlen csók vagy egy megfelelő méretű cipő.
Hétfőn induló sorozatunkban hat jellegzetes konfliktushelyzetet mutatunk be, a hozzájuk tartozó törvényekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában