Ország-világ

2004.12.14. 00:00

Éljük a saját életünket!

Sorozat 2/6: Párkapcsolatunk buktatói

BAMA

Andrásék második gyermekük születése után egy Budapest melletti kisvárosba költöztek. Ági csak alkalmi munkákat vállalt, ezért olcsóbb albérletet kellett keresniük. Néhány hónap elteltével Ági egyre gyakrabban hívta vendégségbe közelben lakó szüleit.
Az első váza nagy, homokszínű és borzasztóan ronda volt. András a munkából hazatérve vette észre az új szobadíszt. Ági csak annyit mondott: „Szép ugye?” A második kaspó zöld volt, és az előzőnél is rondább. András úgy döntött, megbeszéli a dolgot nejével. Akkor kezdődtek a gondok. Ági úgy vélte, a vázák nem is csúnyák, hiszen a mamától kapták őket. Vitának nem volt helye.
András anyósa később lecseréltette a függönyöket, a sötétítőket és sok más apróságot. Útban volt a folyóiratgyűjtemény és a CD -k is haszontalan kacattá váltak. Korábban ez a két dolog András legszentebb magánterületének számított.
A legrosszabb csak ezután következett. Anyósa szerint András bohóc módjára viselkedett a gyerekeivel, ha játszott velük, pedig a nevelésben a komolyság a lényeg. Később már Ági is rászólt, ha túl hangosan hancúrozott velük. Arckifejezése és szavai a férfit anyósára emlékeztették. Betelt a pohár.
András nemrégiben remek ajánlatot kapott, visszaköltöztek a fővárosba. Három év háborúskodás után most megint békében élnek. Ági anyját ritkábban látják, barátaikkal viszont sokkal sűrűbben találkoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában