Ország-világ

2004.12.13. 06:56

Ennivaló divat a kifutóról

Náray Tamás legutóbbi szalonbemutatóján a ruhák színében a méz, az étcsokoládé, a málnapuncs, a fahéj, a pisztácia és az ezüst színe uralkodott.

Szilágyi Ágnes

Ha Náray Tamás kötényt tervezne, az is elegáns darabnak bizonyulna. Ruhái légiesen finomak, a modelleket hordó nőket helyezi a középpontba. Legutóbbi szalonbemutatóján a divattervező a nagyvárosi vagány stílust mutatta be. Szerinte ez nem korlátozódik sem  életkorra, sem pedig különleges testalkatra.

Náray olyan ruhákat álmodik, amelyeket húszéves lányok éppen úgy hordhatnának, mint százesztendős asszonyok. Kedveli a klasszikus stílust. Úgy véli, nem helyes, ha a ruhák viselői kiszolgáltatottak a pár hónapig tartó hóbortoknak.

Náraynál a fekete-fehér mindig hangsúlyos szerephez jut, általában egy kis pirossal megbolondítva. Legutóbbi bemutatóján a méz, az étcsokoládé, a fahéj, a pisztácia és az ezüst színe uralkodott, de nem maradhatott ki az orchidearózsaszín és a málnapuncs árnyalata sem. Chanel-hatású bukléból, nyomott mintás tiszta selyemből, lurexből, selyemripsz kelméből készült ruhákat vonultatott fel.

Náray Tamás

1985 óta szervez divatbemutatókat világszerte. Kínában, Amerikában, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Németországban és Magyarországon is sokszor felvonultatta már modelleket, csaknem négyszáz alkalommal. 1995-től tervez ruhákat, eddig összesen negyvenszer léptek kifutóra manökenek az általa megálmodott ruhákban.

Szilágyi Ágnes -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában