Ország-világ

2004.12.27. 06:59

Hírsáv

bk

Százmilliós kárt okoztak a bankkártyacsalások
Az idén a bankkártya-csalásokhoz köthető kár értéke 107,5 millió forint volt. Leginkább a lopott és hamisított kártyákkal elkövetett visszaélések miatt szenvedtek kárt a kártyaüzletág szereplői. A kárérték egy bűnszövetkezet több kártyakibocsátó bankot érintő csalássorozata miatt nőtt. Szabályos módon kártyákat igényeltek, és ezekkel limit alatti, fedezet nélküli vásárlásokat bonyolítottak a környező országokban. (bk)

Tovább emelkedett a hazai lakosság eladósodása
A háztartások hitelállománya az idei év első 9 hónapjában 22 százalékkal nőtt, bár elmarad a 2003. I–IX. havi 48,6 százalékos emelkedéstől. Ez azt jelenti, hogy 2004. szeptember 30-án a háztartások hitelállománya 2440 milliárd forintot tett ki, amelynek 70 százaléka volt a lakáshitel, 25 százaléka pedig a fogyasztási hitel. (bk)

Harmincszorosára nőtt a közmunkások száma
Négy év alatt hatezerről kétszázezerre emelkedett a közcélú munkát végző munkanélküliek száma. Kezdetben az önkormányzatok napi 1500, ma már 3500 forint állami támogatást kapnak ehhez a programhoz. Kedvező, hogy az így foglalkoztatottak egynegyede tartósabb elhelyezkedéshez is hozzájut a közcélú munka révén, s a települések is rendezettebbé váltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában