Ország-világ

2004.12.21. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Jelzés
Budavár önkormányzata kiépítette a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást. Harminc, a kerületben élő idős, valamint fogyatékos ember tud szükség esetén otthonából segítséget kérni. (vs)

II. kerület SZŰRÉS
Az ÁNTSZ fővárosi szervezete felhívja a kerületi hölgyek figyelmét: jelentkezzenek a kétévente ajánlott mammográfiás szűrésre. A szűrővizsgálat ingyenes. Felvilágosítást a következő telefonszámon kérhetnek: 465-3823. (vcs)

III. kerület KÖZÖS ÜNNEPLÉS
Karácsonyi rendezvényeket tartanak a kerületben működő nyugdíjasházakban ma és holnap. Összesen hét intézményben szerveznek ünnepséget az idős embereknek. (nvzs)

IV. kerület Adó
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara IV. kerületi tagcsoportja vállalkozói fórumot rendezett Aktuális kérdések az adózásban címmel. Az előadáson tájékoztatót tartottak, különös tekintettel a jövői évi jogszabályváltozásokra. (fm)

V. kerület Oviskarácsony
A Belügyminisztérium Roosevelt téri óvodásainak tegnap rendeztek karácsonyi ünnepséget, amelyen Lamperth Mónika belügyminiszter és Steiner Pál belvárosi polgármester is részt vett. (ka)

VI. kerület SEGÍTSÉG
Családi konfliktusokban nyújt segítséget a Terézvárosi Gyermekjóléti Szolgálat öt családgondozója. Hétköznap este 6 órától másnap reggel 8-ig, hétvégén és ünnepnapokon folyamatosan várják a telefonokat a 344-6060-as számon. (rv)

VII. kerület Engedély
Átvehető a kerületi okmányirodában a 2005. évi parkolóengedély, amellyel díjmentesen lehet parkolni a lakóhely környékén. A papír kiadásának feltétele az állandó lakhely és gépjárműtulajdon. (kg)

VIII. kerület Takarékosság
A józsefvárosi képviselő-testület az önkormányzat kiadási működési tartalék pályázatiönrész-előirányzatát ötmillió forinttal, dologi előirányzatát 14 millió forinttal, felhalmozási előirányzatát 11 millió forinttal csökkentette. (fm)

IX. kerület Kismamaklub
Ma délelőtt tíz órától ötletekkel, tapasztalatcserével, tanácsadással várja a Baba-Mama Klub a kismamákat és a kisgyermekes anyukákat a ferencvárosi művelődési házban. (ka)

X. kerület NAPONTA KÖLTÖZNEK
A Raiffeisen Ingatlan Rt. és a kőbányai önkormányzat közös beruházásában a Gergely utca és a Noszlopy utca sarkán, több mint kéthektáros területen összesen 139 lakást alakítanak ki. (ia)

XI. kerület együttműködés
Az újbudai képviselő-testület meghosszabbította együttműködését a Szellemi Sérültekért Alapítvánnyal, így az a jövőben is gondoskodik húsz értelmi sérült ellátásáról. (tt)

XII. kerület Háziorvosok
A kerület testülete egyhangú szavazással módosította a háziorvosokról szóló helyi rendeletet. Az év végén két háziorvos nyugdíjba vonul, területeiket a többiek veszik át. (ka)

XIII. kerület Adók
Az év első felében a kerületnek csaknem egymilliárd forintos adóbevétele volt. A telekadó-hátralék 44 százalékkal csökkent, a gépjárműadó-hátralék viszont kétszeresére nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. (fm)

XIV. kerület BEGYŰJTÉS
A szenynyezett és az azonosíthatatlan fűszerpaprikát a kerületi lakók és vendéglátók az ÁNTSZ XIV. kerületi intézetébe vihetik (Cím: 1148 Bp., Bánki Donát park 12/F). A pozitív listán szereplő termékeket az év végéig a munkanapokon veszik át. (nvzs)

XV. kerület Ki Mit Tud?
Befejeződött a IV–XV. kerület nyugdíjasainak Ki Mit Tud?-ja. A győztesek: Aranyeső Kórus, Majer Józsefné, Káplár Magdolna, Korelszky Mária, Piller József, Dömölki Ágnes, Balázs Gyula, a Bojtor Imre Kórus, Kovács István Pál, Boldog Istvánné, az idősek klubja tánckara, Pallós Györgyné és Demeter Jánosné. (zsp)

XVI. kerület Halasztott döntés
A XVI. kerületi önkormányzat várhatóan ma tűzi ismét napirendre, pályázik-e a szennyvíz- és csatorna-céltámogatási programhoz. (lma)

XVII. kerület MÉZ ÉS MACKÓK
A rákoscsabai közösségi ház felhívására a ruhanemű mellett mézet és játék mackókat gyűjtöttek. Az ajándékokat tegnap vitték, illetve ma viszik ki a rászoruló gyermekek és idősek otthonaiba. (dná)

XVIII. kerület AJÁNDÉK
A közelgő karácsony alkalmából a Budapest Airport Rt. ajándékot adott a Ferihegyi repülőtér közelében lévő óvodáknak. Nyolc intézmény képviselői egyenként háromszázezer forintot kaptak. (nvzs)

XIX. kerület EGÉSZSÉGNAP
A kispesti Segítőkéz Gondozó Szolgálat reggel 9 órától kézműves foglalkozást tart nyugdíjas gondozottjainak. (dná)

XX. kerület Énekkar
A Pesterzsébeti Városi Vegyes Kar ma este a Csili Művelődési Központban lép fel. Az ötödik évadját kezdő vegyes kar várja azokat a jó hangú, muzikális tagokat (elsősorban férfiakat a tenor és a basszus szólamba), akik az éneklésen kívül jó baráti közösségbe szeretnének tartozni. (ka)

XXI. kerület Sportpénzek
Az önkormányzat 2005-ben 60 millió, 2006-ban és 2007-ben pedig 65-65 millió forinttal támogatja a Csepel SC Alapítvány működését. A negyedévenként átutalt összeget az alapítvány működésre, felújításra és fejlesztésre használhatja. (vs)

XXII. kerület BESZÁMOLÓ
Rózsavölgy szabályozási tervéről tájékoztatják a lakosságot a városháza dísztermében holnap délután négy órától. (nvzs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában