Ország-világ

2004.12.06. 16:55

Mikulásra várva

Mikulás napján változatos gyerekprogramokkal várják a család legkisebb tagjait a főváros számos rendezvényén, amelyekre a Mikulás is ellátogat.

BAMA

Mikulás a Vörösmarty téren
December 6-án, hétfőn a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásárba is ellátogat a Mikulás. A negyed ötkor kezdődő Mikulás-programon tűzkrampuszok, betlehemes játékok, óriásbábos produkciók szórakoztatják a Vörösmarty térre érkező kicsiket és nagyokat. Kirakodó vásárral, színpadi produkciókkal, adventi kalendáriummal, ünnepi harangjátékkal várják a Vörösmarty térre látogatókat a karácsonyi vásáron. 44 pavilonban 106 népi és iparművész árulja portékáját, a gyermekeket kézműves foglalkozások várják. A téren felállított színpadon 80 programot nyújtanak. Élő Betlehem és a most csatlakozott uniós országok hagyományainak megfelelően feldíszített karácsonyfa is látható a téren. Az idén is jelentkezik az adventi kalendárium: a Gerbeaud ház homlokzatának ablakai alkotják a kalendáriumot, amelyben 24 kortárs művész alkotásainak másolatát helyezték el. Minden nap 17 órakor harangjáték kíséretében nyílnak meg az ablakok. A Budapesti Karácsonyi Vásár december 24-ig minden nap 10-19 óráig várja a látogatókat.

Mikulásfalva
Mikulásruhás gőzmozdonnyal utazhatnak a gyerekek a Vasúttörténeti Parkból Mikulásfalvára. A titokzatos állomáson kiszálló utasokat személyesen a Mikulás és krampuszai fogadják.
Mikulásvonatok indulnak:
December 5-én, vasárnap 10:45-kor a Budapest Nyugati pályaudvarról (vissza 13:13-kor)
December 6-án, hétfőn 13:45-kor a Budapest Nyugati pályaudvarról (vissza 16:13-kor)
Gyermekelőadások:
Grimm-busz Mikulás (december 5-én 10:45-kor és december 6-án 13:45-kor) zenés mesejáték Rosszcsont és Kópé manókkal a Grimm-busz színház előadásában
Veszélyben a puttony (december 5-én 13:45-kor) mesejáték Frinci és Franci krampuszokkal a Maskara Színjátszó Társulat előadásában
Az előadások után minden gyermek mikuláscsomagot kap és kipróbálhatja a kézihajtányt, utazhat fordítókorongon és vezethet akár vasútmodellt is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában