Ország-világ

2004.12.14. 07:16

Modortalan sofőr

KELLEMETLEN Olvasónkkal sértő módon viselkedett a taxis.

BAMA

– Az udvariatlan viselkedés miatti panasszal a Rádió Taxi etikai bizottságához lehet fordulni. Az utas hívása nyomán az ügyről jegyzőkönyvet vesznek fel – mondja Németh Tamás, a bizottság elnöke. Megkeresik a sofőrt, ami címre rendelt gépkocsi esetében könnyebb, mint ha az autót az utcán intették le.

Mindkét felet meghallgatják. Az igazság némelykor a két állítás között van, ám az esetek többségéban valóban a sofőr a hibás – ismeri el Németh Tamás. A gépkocsivezetők este és éjszaka gyakran ingerültek, így előfordul, hogy megengedhetetlen hangnemet ütnek meg az utassal szemben.

Ez persze nem mentség. Ha a sofőr vétsége bebizonyosodik, szóbeli megrovást kap, illetve a cég bizonyos időre felfüggesztheti munkájából. Ez azt jelenti, hogy nem kap címeket a társaságtól. A fuvarozástól nem tilthatják el, hiszen a taxisok ma már a különböző cégek kötelékében is magánvállalkozóként dolgoznak.

A társaság tőle telhetően igyekszik ellenőrizni munkatársait. Próbautaztatással tesztelik a sofőröket, felvételkor pedig a sikeres helyismereti teszt után egy háromórás oktatáson vesznek részt a jelöltek. Ennek során az etikai szabályzattal is megismerkednek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában