Ország-világ

2004.12.22. 07:13

MTK-gond: lesz pénz, vagy nem?

Lázár Lajos

Az MTK csapata nyáron jelentősen átalakult, a nyolc távozó tapasztalt játékos helyére nyolc új érkezett. A változás ellenére várakozáson felüli eredményt értek el a kék-fehérek, de a tavaszt mégis bizonytalanul várják.
Amikor nyáron olyan játékosok távoztak az MTK-ból, mint Komlósi, Zavadszky, Pisont, Rósa Henrik vagy Torghelle, és az újak között csak a visszatérő Illés Béla tűnt erősítésnek, akkor kevesen gondolták, hogy az őszt 25 ponttal zárja a csapat. Garami József mesteredzőnek sikerült rövid idő alatt beépítenie a fiatalokat, kialakult a csapat, és különösen hazai környezetben voltak eredményesek.
A Hungária körúton a megszerezhető 24 pontból 20 került a csapat neve mellé.
A tavaszi idény viszont lényegesen nehezebbnek ígérkezik.
A kék-fehérek nyolcszor játszanak idegenben, és valamennyi alkalommal vidéken. Ősszel vendégként mindössze 5 pontra tellett az MTK erejéből. Az is bizonytalanságot okoz, hogy a klub még mindig tartozik korábbi edzőjének Egervári Sándornak, és ezért már egy pontot elvett az MTK-tól a liga. Ha fizetnek a tavaszi rajtig, ez az elvett pont már akkor sem jön vissza. Ha nem tudnak fizetni, úgy újabb pontelvonás következik fordulónként addig, amíg nem egyenlítik ki a tartozást. Az sem jó, hogy a műtéten átesett Halmai tavasszal sem léphet pályára. Akad azért jó hír is, Czvitkovics az orvosok szerint egészséges, és elkezdheti az edzéseket. n

Garami erősítésben reménykedik

„Nehéz lesz megismételni az őszi teljesítményt, de ha csatárposzton tudunk erősíteni, akkor sikerrel vehetjük fel a versenyt – mondta Garami József. – Kérdés, hogy tudunk-e erősíteni, mert ahhoz pénzre van szükség. A felkészülési időszakban február 10. és 20. között külföldi túrát tervezünk, de még nem tudni, hogy arra jut-e pénz. Azért még nem adtuk fel, reménykedünk.”


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában