Ország-világ

2004.12.07. 12:58

Tapló Télapó - a mozikban

A hagyományos karácsonyi hangulat helyett valami egészen más várja a nézőt egy olyan Mikulás szellemesen fordulatos és pökhendien tiszteletlen sztorijával, aki annyira rossz, hogy gonoszsága szinte mulattató.

BAMA

Billy Bob Thornton alakítja Willie T. Stokes figuráját, egy kiégett lelkű fickót, aki áruházi Mikulásnak öltözve csak úgy ontja magából a sziporkázóan szellemes bemondásokat, és közben egyszerűen nem tud más lenni, mint rossz és komisz.

A Mikulás piros köpenye alatt valójában egy kasszafúró bújik meg, akinek minden évben van egy nagy fogása – karácsony este. Amikor a vásárlók már hazamentek a bevásárló központból, ez a Mikulás, no meg a találékony és ügyes Manó – Willie bűntársa, a törpe növésű Marcus feltörik az áruház széfjét, és odébbállnak a saját kis ünnepi „meglepetésükkel”. A Mikulás és kis segítőtársa idei zsákmányát veszély fenyegeti, egy idegesítő üzletvezető, egy dolgához nagyon is értő bolti detektív, egy szexis Mikulás-rajongó és egy ártatlan, de szándékaiban eltökélt nyolcéves kissrác személyében.

„A Mikulás soha nem jön ki a sodrából. A Mikulás nem vágja kupán azokat a gyerekeket, akik belerúgnak. A Mikulás nem iszik három Martinit ebéd ürügyén. A Mikulás minőségi dezodort használ.” - A Western Temporary Services, a világ legnagyobb Mikulás-kölcsönző ügynöksége instrukciói a Mikulásnak jelentkezők számára.

Tapló Télapó/Bad Santa

szereplők: BILLY BOB THORNTON, TONY COX, LAUREN GRAHAM, BRETT KELLY, LAUREN TOM, AJAY NAIDU, ALEX BORSTEIN, JOHN RITTER, BERNIE MAC zene: DAVID KITAY operatőr: JAMIE ANDERSON, A.S.C. írta: GLENN FICARRA & JOHN REQUA rendezte: TERRY ZWIGOFF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában