Ország-világ

2004.12.23. 00:00

Téli színvilág, opera stílus, brokát szalon

Árvay N. Tivadar

[caption id="" align="alignleft" width="298"] Az opera stílus a lángoló színeket kedveli, például a pirosat, a bordót és a narancsszínt. Illenek hozzá a kanapéra dobott hatalmas párnák.
[/caption]Egyéntől függ, hogy kinek mi tetszik. Ízlésvilágunk mellett azonban vegyük figyelembe lakásunk adottságait is. Idén a téli színekből összeállított kiegészítők, az opera fényűző stílusára emlékeztető lakásbelső és a brokát szalon elnevezésű előkelő, meleg hangulatú enteriőr a legnépszerűbb – mondta Tribikné Deák Anna, a Musterring Lakberendezési Stúdió tanácsadója.
A TÉLI SZÍNEK világa modern bútorok mellett mutat a legjobban. Színe az ezüst, a fehér, a világoskék és a szürke. Átlátszó vagy matt üvegből készült vázákkal, poharakkal, fényesen csillogó felületekkel érhető el a legjobb hatás. Ha túl hűvösre sikerül a berendezés, hatását oldhatjuk fenyőágakkal vagy fa díszítőelemekkel.
AZ OPERA STÍLUS elemei a színház világát idézik. Ez a stílus a tüzes, lángoló színeket kedveli: a pirosat, a bordót és a narancsszínt. Anyagaira a luxus jellemző. Bársonyt, brokátot, kasmírt és bőrt használ a párnákhoz, függönyökhöz. Terítésnél használjunk kristálypoharakat, dekorációnak pedig sok gyertyát, aranyszínű tartókkal. Jól mutatnak a földre vagy a kanapéra dobott hatalmas párnák és szőrmék is.
A BROKÁT SZALON játékos, néha kicsit giccses elemeivel ünnepivé varázsolható a lakásbelső. Sokan visszariadnak a túlzott díszítéstől, de Deák Anna szerint karácsonykor megengedett az édeskés hangulat. A brokát kedvenc színei az arany, a gyöngyház, a púderszínek és a rózsaszín. Barokkos formavilágát csipkék, kristályok, gyöngyök és szegőszalagok teszik még hangsúlyosabbá. Elbírja az üveg és porcelánszobrocskákat, virágtartókat és kaspókat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában