Ország-világ

2004.12.17. 00:00

Vessünk véget a vitáknak!

Ne vitatkozzunk már – mondogatjuk, de nem tudunk harmóniában élni. Különböző értékrendek csapnak össze, a két fél csökönyösen ragaszkodik elveihez, álmaihoz.

BAMA

Tibor örömmel siet haza, de az ajtót alig tudja kinyitni. Három kartondoboz hever a bejáratot eltorlaszolva, pulóverek, ruhák, könyvek kandikálnak ki belőlük. Felesége, Kata a könnyeivel küszködik. Nem akar veszekedni. Mindig arról szól a vita, mi mindent vásárol össze, miért nem képes rendet tartani. Férjével ellentétben szereti az új ruhákat, és sok pénzt költ rájuk. Hiába takarít, mindig rumli van körülötte. Tibor viszont úgy látja, hogy felesége elkényeztetett kislányt játszik, mindenből csak a legjobb felel meg neki. Tibort bosszantja a rengeteg elpocsékolt idő és pénz. Úgy érzi, fontosabb dolgokat is csinálhatnának.
Sok pár már rég felismerte, hogy különbözik például a tisztasággal kapcsolatos elvárásuk, mégis folyton emiatt őrlődnek. Ebben a harcban mindenki az álmaiért küzd. Azért nem tudják abbahagyni a veszekedéseket, mert mindketten a számukra fontos vágyakat és kívánságokat védelmezik. Sokszor úgy harcolnak, hogy nem fogják fel, miért bántja őket párjuk külön-bözősége. Nem sejtik, hogy az álmaikról van szó, amelyekkel tudat alatt élnek együtt. Amíg fel nem fedezik ezeket az elfeledett álmokat, és nem teszik tudato-san kapcsolatuk fontos részévé,
nem juthatnak előbbre a vitáikban sem.

Összhangot teremthetnek

- Beszélgessenek arról, melyek a legfontosabb céljaik, milyen jövőt álmodnak maguknak. Hasonlítsák össze terveiket - Melyikük mit adna gyermekének útravalóul? - Gondolják át, mi közük válaszaiknak a vitáikhoz. Ha sikerül tisztázni, megszabadulhatnak az ismétlődő veszekedésektől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában