Ország-világ

2005.01.10. 05:26

A kutyája hozta a szerepet

Váczy András

Szacsvay László pesti színész. Őspesti, sőt, ősbelvárosi. És most, tessék, egy szerep kedvéért milyen messzire elrugaszkodott. Egészen Salgótarjánig. Molnár Ferenc Olympia című komédiájában játssza Ettingen tábornokot. Nyilván nem azért, hogy végre színpadra léphessen:

– Ebben a hónapban „csak” tíz darabban játszom. Ilyen időket élünk… Még azt is megérjük, hogy házhoz megyünk, mint a Gelka.
Ahogy mondja, a rá jellemző hangsúllyal és kedves humorral, nem kétséges, Szacsó a régi.
Amikor filmezésre terelődik a beszélgetés, a Terézanyut említi:
– Benne voltam egy mondat erejéig, de lehet, hogy kivágtak. Én nem láttam.

Nem úgy a Nyócker című animációs filmben. Ott a hangját adta, a fizimiskájára csak tippelni lehet.
Bár nem tiltotta meg, akár le is rajzolhatták volna. Kevés színész mondhatja el, akár némi túlzással is, hogy kutyája hozza a szerepet.

– Azért játszom az Életképek tévésorozatban, mert újból van kutyám. Ajándékba kaptam a Szulák-showban.
Holott a kedves, jobblétre szenderült Soma vizsla után esze ágában sem volt újból gazdinak lenni.
– Így aztán én vagyok a kutyás Laci bácsi. És állandó partnerem Báró, Soma földi mása. Ő is vizsla, nagyon kameraérzékeny, tehetséges, a kedvemért egyszer le is ült.

Szacsvay László

Budapest, 1947. október 27. 1971: Színház- és Filmművészeti Főiskola 1971–83: Nemzeti Színház 1983-tól Katona József Színház Főbb szerepek: Samu (Csokonai: Özvegy Karnyóné), Florisel (Shakespeare: Téli rege), Kurrah, később Balga (Vörösmarty: Csongos és Tünde), Dottore (Commedia dell’arte), Filmszerepek: Te rongyos élet, Vihar Könyv és lemez: Budapest Orfeum

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában