Ország-világ

2005.01.15. 09:32

Áthidaló megoldást keresnek

Vezető politikusokkal tárgyaltak Budapesten vajdasági és szlovákiai magyar szervezetek elnökei.

Csák E.

A kettős állampolgárság intézménye nem cserélhető el, de keresni kell a közösen megvalósítható megoldásokat – foglalta össze Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke Bugár Bélával, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) elnökével együtt az elmúlt két napban lezajlott budapesti tárgyalásaik eredményét.

„Nem sáncolhatjuk be magunkat a két véglet, a kettős állampolgárság követelése és elutasítása mögé, hanem az áthidaló megoldásokat kell keresni” – közölte Kasza József, miután Bugár Béla társaságában Szili Katalin házelnökkel folytatott megbeszélést. Bugár Béla üdvözölte, hogy a Gyurcsány Ferenccel előző nap elfogadott megállapodás alapján szakmai egyeztetések indulnak a Szülőföld Alap és a Szülőföld-program megvalósításáról.

Szili Katalin úgy nyilatkozott: biztató volt számára az egyeztetés, ami csütörtökön a miniszterelnök és a két határon túli magyar politikus között lezajlott.

„Úgy tűnik, közeledhetnek az álláspontok, és közös platform alakítható ki a határon túliak számára azokban a kérdésekben, amelyekben a decemberi népsza-vazás során feszültségek alakul-tak ki.” – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában