Ország-világ

2005.01.17. 00:00

Dunakeszi: dühös és tehetetlen lakók

Zsidai P.

Dunakeszit továbbra is tehetetlenség, a személyes és politikai indulatok uralják. Ez volt a péntek este Alagon tartott lakossági fórum legszembetűnőbb tanulsága. Ismét kiderült, hogy a dunakeszi önkormányzatnak jelenleg még semmilyen elképzelése nincs arról, hová helyezze a település hulladékát. Pedig két éven belül lejár a Dunkeszi II. lerakó engedélye.

A telepet az FKF Rt. üzemelteti, ide hordja a főváros is a szemetet, a helyiektől ingyen veszik át. A lakosság és a politikusok ellenzik bővítését, mivel így is elviselhetetlen bűzt terjeszt a városban. Ezen- kívül azonban semmiben sincs egyetértés. Ha nem bővítik, amit pedig a főváros nagyon szeretne, két választásuk marad. Az egyik, hogy hulladékégető vagy -hamvasztó művet építenek, a másik, hogy elszállítják.

A település azonban évek óta nem tudja elkészíteni hulladékgazdálkodási tervét. Több lakos szóvá tette, hogy ennek hiányában hogyan lehet egyáltalán bármiről is beszélni. Választ nem kaptak. Arra sem, hogy más településekkel miért nem fognak össze. Dunakeszi még a szelektív hulladékgyűjtést sem kezdte el, mivel számításai szerint túl drága lenne. Decemberben azonban takarékossági okokra hivatkozva megszüntették az önkormányzat környezetvédelmi bizottságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában