Ország-világ

2005.01.28. 07:44

Fügével és barackkal töltött pulykamell

Hozzávalók nyolc személyre: 1,20 kg pulykamell, 20 dkg aszalt barack, 20 dkg aszalt füge, szárnyasfűszer-keverék, 0,5 dl olaj. A körethez: 4 alma,6 ek. áfonyalekvár, 90 dkg sütőtök vagy sárgarépa, 70 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 2-3 dl tej, só, őrölt gyömbér, erős paprika.

BAMA

Elkészítés: A pulykamellet megmossuk, és éles késsel felszúrjuk. Összevágjuk az aszalt gyümölcsöket és betöltjük a húsba, majd befűszerezzük. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal, 1-1,5 dl vizet öntünk alá, és 160 Celsius- fokos előmelegített sütőben, gyakori locsolgatás mellett 40-45 percig sütjük. A körethez a tököt vagy sárgarépát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, és vajon kevés vízzel 15-20 perc alatt puhára pároljuk úgy, hogy a végén ne maradjon alatta víz. Ízesítjük sóval, gyömbérrel és erős paprikával. A tisztított, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük. Az almákat kettévágjuk, kiszedjük a magházukat, és a helyére tesszük a lekvárt. A pulyka mellé rakjuk sülni 10 percig. A főtt zöldséget és burgonyát áttörjük, jól elkeverjük. Beletesszük a forró tejet,
ha kell, még ízesítjük, és összeforraljuk egyszer. Tálalásnál felszeleteljük a húst, melléteszünk egy almát, a fűszeres zöldséges pürét, és meglocsoljuk saját szaftjával.

Elkészítési idő: 70 perc
Ára: kb. 430 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában