Ország-világ

2005.01.22. 00:00

Gond van az ellenőrökkel

Csalásra buzdítja a parkoló-ellenőröket az egyik parkolási cég. Legalábbis egy lapunkhoz került dokumentum szerint. A társaság hamisítványnak tartja a levelet és feljelentést tett a rendőrségen.

Vajta Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Az állítólag hamis levél és a kétszeri fizetés dokumentumai
[/caption]Ismét megjelent az interneten az a dokumentum, amelyben egy parkolási cég törvénytelenségre utasítja a parkoló-ellenőröket. A Centrum Parkoló Rendszer Kft. fejlécével ellátott belső utasítást egy bizonyos Wágner Gyula jegyzi. Arra kéri a kollégákat, hogy a fizetőövezeten kívül is pótdíjazzák az autókat. Ehhez a fizetőövezet egy jellemző pontjára kell kiállítaniuk a felszólításról szóló iratot. Az ellenőrnél maradt példányt a műszak végén megsemmisítésre le kell adniuk a központban.

A Centrum szóvivője, Tulik Ágnes hamisítványnak nevezte a dokumentumot. Két évvel ezelőtt már feljelentést tettek a rendőrségen, de az eljárást bizonyítottság hiányában megszüntették. Most újból a hatósághoz fordult a Centrum. Tulik közölte, sohasem dolgozott náluk Wágner Gyula nevű ember. A fejlécen lévő telefonszám pedig nem a cégé. Ennek ellentmond, hogy a tudakozó szerint a telefonszám a Centrumnál csörög a Dohány utca 90-ben. Az autósok rendszeresen furcsa esetekről számolnak be. Lapunk egyik olvasóját tíz percel azután büntette meg a Centrum, hogy több órára előre bedobta a díjat. Tulik Ágnes szerint ez véletlenül fordulhatott elő. Ilyen esetben az ügyfélszolgálathoz kell fordulni. Csakhogy az irodák munkaidőben, reggel 9 és délután 5 óra között tartanak nyitva. Ha késve fizetjük be a telefon- vagy internetszámlát, utólag elég átfaxolni a postai csekket a szolgáltatónak. A Centrumnál sem telefonon, sem faxon nem tudjuk elintézni a panaszunkat. Tulik szerint azért, mert a parkolócédula hivatalos papír.

Letilthatatlan

Nem lehet letiltani az elveszített parkolókártyákat. Hiába állítanak ki róla névre szóló számlát, hiába sorszámozott a kártya, mindez nem véd a tolvajok ellen. A sűrűn parkoló autósok közül sokan a 30 ezer forintos kártyát vásárolják meg. Ha elveszítjük a bankkártyát vagy előfizetéses telefonunkat, le lehet tiltani a használatukat. Tulik Ágnes szerint a kártyán nincsenek személyi azonosítók, ezért nem lehet visszakeresni a tulajdonost.

Megszüntetnék

A közelmúltban a városházán felvetődött, hogy szükség van-e három különböző parkolási társulásra. Egyes városatyák úgy vélekednek, hogy egyetlen fővárosi társaságnak kellene üzemeltetnie a rendszert. Véleményük mellett szólhat az, hogy igen furcsa szerződést kötöttek a kerületek a Centrummal. A többmilliárdos bevételből alig kapnak az önkormányzatok. Sőt a XI. kerületnek még fizetnie kellene a Centrum számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában