Ország-világ

2005.01.06. 00:00

Gyógyító központ és pihenőpark épül

Tóth Tímea

Elhárult az akadály a jelenleg fantomintézményként működő Észak-Pesti Kórház életre keltése útjából. A kormány december elsejei döntése szerint a fővárosi és a XV. kerületi önkormányzat fele-fele részben tulajdonosa az intézménynek. Az érintett önkormányzatok a Reggeltől tudták meg ezt a döntést, és azt mondták, így hamarosan megállapodnak arról, hogyan újítják fel a romos épületeket.

– Korábban hosszasan vitáztunk a helyi politikusokkal, akik kizárólagos jogot akartak a félig budapesti tulajdonra – mondja Ikvai Szabó Imre, az egészségügyi bizottság elnöke. – De a főváros nem tudott lemondani a területről, mert nem könyvelhetünk el vagyonvesztést.

Rákospalota, Újpalota, Pestúj-hely vezetői és a fővárosi önkormányzat is szociális-egészségügyi parkot szeretne létrehozni a hét és fél hektáros területen. Idősotthont, pszichiátriai gondozót, több száz színvonalas lakást és szolgáltatóegységeket terveznek a szovjet kórház helyére.

– A negyvenezer négyzetméteres, ősfás parkot pedig pihenő- parkká alakítjuk át. Mindezt közpénzek felhasználása nélkül magánberuházók valósítanák meg – tette hozzá az elnök. A következő hónapokban lezajlik a záró egyeztetés a két önkormányzat között, és kiírják a pályázatot. Várhatóan már ebben az évben elkezdődnek a munkálatok a most romos, és szeméttel belepett területen.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában