Ország-világ

2005.01.05. 05:13

Kívánság szerint formálható a legintimebb női testrész

Nemcsak arcunkat, fenekünket vagy mellünket alakíttathatjuk át igé- nyeink szerint. Németországban a plasztikai sebészek ma már akár vaginaszűkítést is vállalnak.

Farkas C. – Kocsis T.

Új üzleti területet fedeztek fel nemrégiben a német plasztikai sebészek. Dr. Stefan Grass müncheni orvos szerint havonta közel húsz nő jelentkezik az intim testrészét érintő beavatkozásra. Ennek oka az lehet, hogy sok asszony elégedetlen a szeméremtestével. Ez megzavarja a szexuális együttlétet is, ezért ragaszkodik a nők egy része a sötétben való szerelmeskedéshez. A dolog hátterében lelki és orvosi okok húzódnak meg. Egyes nők szeméremteste túlságosan nagy, így kidörzsölheti a nadrág, sőt a kerékpározás is fájdalmakat okozhat.
A műtét során legtöbbször a belső szeméremajkakat rövidítik meg. Sokszor alakítják át a nagyobb szeméremajkakat, de a Vénusz-domb és a csikló méretének csökkentése is meglehetősen gyakori. A sebész ilyenkor lézerrel választja le a felesleges szöveteket. Azután a sebet magától feloldódó varratokkal illesztik össze. Az egész műtét mindössze két-három órán át tart, és helyi érzéstelenítéssel történik.
A vaginaszűkítés során különleges eljárással kezelik a felső szövetréteget egy finom lézer segítségével. Ennek eredményeként a vagina sokkal szűkebb lesz. Ezek a beavatkozások a plasztikai sebészek szerint segítenek abban, hogy a nők öntudatosabbak lehessenek az ágyban, hiszen végre szépnek találják magukat.
A nőgyógyászok ellenben nincsenek elragadtatva az újfajta műtétektől. Szerintük minden mindenféle fizikai megerőltetés felszakíthatja a sebet, és veszélyezteti az érzékeny idegpályákat. Úgy gondolják, hogy a beavatkozások akár érzéketlenebbé is tehetik a vaginát, éppen a kívánt hatás ellenkezőjét érve el ezzel.
Németországban az intim műtéteket egyelőre nem támogatja a társadalombiztosítás. A beavatkozások ára 2000–5900 euró (500 ezer–1,5 millió forint) között mozog.

nyeink szerint. Németországban a plasztikai sebészek ma már akár vaginaszűkítést is vállalnak. Farkas C. – Kocsis T. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában