Ország-világ

2005.01.29. 00:00

Lakáshiány miatt költöznek a rendőrök

Negyven szolgálati lakásra volna szükség azonnal Újpalotán, hogy a kerületben szolgálatot teljesítő rendőrök ne hagyják el a főváros XV. kerületét. Hajdu László, polgármester ezt annak kapcsán fogalmazta meg, hogy nemsokára új, lakótelepi rendőrőrs nyílik a kerületben.

Patay G.

A lakáshiányt a kerület egyedül nem tudja megoldani, ők évente egy lakással tudnak segíteni a családos rendőröknek. A városrészben jelenleg 166 fő teljesít szolgálatot, hozzájuk csatlakozik 20 új rendőr, akik a lakótelepeken és a bevásárlóközpontokban vigyáznak majd a biztonságra.

A polgármester szerint évek óta visszatérő probléma, hogy a fiatal, jól képzett rendőrök 4-5 év szolgálat után a kecsegtető vidéki lakáslehetőségek miatt kérik áthelyezésüket. Természetesen a falvakban örülnek az ilyen jelentkezőknek és 2-3 szobás lakásokkal várják a fiatalokat. A kerületbe pedig olyanok kerülnek, akik nem rendelkeznek megfelelő gyakorlattal. Szerettük volna megtudni, hogy Budapesten hány vidéken lakó rendőr teljesít szolgálatot, azaz hányan ingáznak minden nap. A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól azonban azt a választ kaptuk, hogy nincs ilyen kimutatásuk.

Tízmilliót különítenek el

Az újpalotai rendőrőrs helyiségének felújítása előreláthatóan 6-8 millió forintba kerül. Ennél nagyobb terhet jelent majd a szolgálatban lévő rendőrök túlóradíjának kifizetése és a működési költségek előteremtése. Ezekre a költségekre tízmillió forintot különít el a városrész önkormányzata.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában