Ország-világ

2005.01.14. 07:36

Michel Platini együttműködést kezdeményez

Hegyi Á.

Bozóky Imrének, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének meghívására Michel Platini Budapestre látogatott. Az Aranylabdát három egymást követő alkalommal (1983–85) elnyerő egykori tízes szerint mindkét fél profitálhatna a magyar és a francia szövetség együttműködéséből. Ráadásul ezzel a segítséggel ő maga is törleszthet egy kicsit Puskás „Öcsiéknek”. – Gyermekkoromban láttam focizni Kubalát, Puskást és aranycsapatukat, akkor határoztam el, hogy én is futballista leszek – mesélte Platini – A 70-es évek végén, amikor először jártam itt a francia válogatottal, jól kikaptunk. Önök akkoriban jóval előttünk jártak, mi viszont szorgalmasan tanultunk, többek között a magyaroktól is. Most szeretnénk ebből egy kicsit visszaadni. Igaz, hogy a mi anyagi lehetőségeink lényegesen jobbak, mint a magyar szövetségé, de higgyék el, a pénz nem minden.

Platini kitért a magyar és a horvát szövetség közös Eb-pályázatára is (2012), és elmondta, szerinte a két ország remek anyagot adott át az UEFA-nak, együtt sokkal nagyobb esélyük van a rendezés elnyerésére, mint külön-külön. Végül egy jó tanács Michael Platinitól: ha kaszinózni támad kedvünk, tegyünk a tízesre. Az mindig nyer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában