Ország-világ

2005.01.25. 10:04

Több lakópark, több dugó

A városszéli és a városon kívüli lakóparkok bénítják meg nap mint nap Budapest közlekedését. Mialatt több tízezer lakás épült, az utakat nem fejlesztik.

Vajta Zoltán

A Flórián tér környékének úthálózata ma is ugyanolyan, mint 1985-ben. Pedig azóta felépült a kaszásdűlői lakótelep, bővült a Pók utcai telep, a vonzáskörzet lakóparkjairól nem is szólva. Így több lett az autó is – mondja Molnár László, a Főmterv igazgatója. Zuglóban a készülő Paskál park miatt aggódnak a helybéliek. Ezerháromszáz lakás épül a Rákos-patak mentén, miközben reggelente már most is kilométeres dugók kígyóznak az utakon.

A Paskál park sikertörténet zöldövezettel, szép és kényelmes otthonokkal. De ez újabb kétezer közlekedő autót jelent majd. Lesznek-e ehhez megfelelő utak is a környéken? Hiszen a XIV. kerületben 114 ezren élnek és utaznak autóval, illetve tömegközlekedéssel. Zugló önkormányzata ennek ellenére nem tervezi az Egressy út kiszélesítését. Pelyva György alpolgármester állítja, a Paskál park nem ront majd a helyzeten. A dugót ugyanis az átmenő forgalom okozza a külső kerületi beépítések miatt. Ha megépül az M0-s körgyűrű, a Munkás körút és két új Duna-híd, Zuglóban kevesebb autó lesz az utakon. Akkor a Paskál park lakói is könnyebben közlekedhetnek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában