Ország-világ

2005.02.22. 00:00

Átszabják Szentendre parkolási rendjét

Lázin M. A.

[caption id="" align="alignleft" width="250"] A fővárosihoz hasonló parkolási gondok várhatóak Szentendrén is
[/caption]– Ezekben a percekben bontják ki a pályázati borítékokat – ad helyzetjelentést Radványi G. Levente, Szentendre alpolgármestere. A városatyát annak kapcsán kerestük meg, hogy tegnap tíz órakor járt le a város új parkolási rendszerének üzemeltetésére kiírt pályázat. A településen évek óta nem tudták megnyugtatóan rendezni e kérdést. Legutóbb egy eseti bizottságot kértek fel a pályázat kiírására. Ám e testület számos hibát követett el, így a megmérettetés eredménytelenül zárult.

Az alpolgármester kérdésünkre elmondta, ma háromszáz fizetős parkolóhely van Szentendrén. A sofőröknek kétszázötven forintot kell fizetniük óránként. A város kasszájába befolyó pénz nem éri el tízmillió forintot. Megtudtuk, most hárman jelentkeztek. A pályázat győztesével fél évre szóló szerződést köt az önkormányzat. E hat hónap alatt dolgozzák ki a hosszabb távú fejlesztési terveket. Ezek között több, a HÉV-végállomás közelében felépítendő P+R parkoló is szerepel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában