Ország-világ

2005.02.10. 00:00

Formálja hasát szexisen izmosra!

Szinte minden nőnek kényes pontja a hasa. Ide rakódnak le legkönynyebben zsírpárnák, szülés után pedig különösen nehéz ezt a területet lapossá varázsolni. Ha rendszeresen megdolgoztatja hasizmait, sokat javíthat a helyzeten.

Kocsis Tímea

1. GYAKORLAT A legtöbb nőnek alkati adottságai miatt hasának alsó szakaszáról a legnehezebb lefaragnia a fölösleget.
A dolog azonban nem reménytelen. Megfelelő gyakorlatokkal keményen megdolgoztathatjuk ezt a részt. Feküdjünk hanyatt, egymás mellett kinyújtott lábunkat pedig emeljük a levegőbe. Mindkét kezünket helyezzük a fenekünk alá. Ez a póz megakadályozza, hogy derekunk elemelkedjen a talajtól és csökkenjen a mozgás hatékonysága. Páros lábunkat nyújtva engedjük le, majd újra emeljük fel. Ismételjük a mozdulatsort harminckétszer.

2. GYAKORLAT A vállemelésnél sokat nyom a latban a helyes végrehajtás. Fejünket előre-hátra billegtetve hasizmunk aligha erősödik, legfeljebb a nyakunk fájdul meg. Ügyeljünk arra, hogy a gyakorlat közben tekintetünket a plafonra szegezzük. Könyökünket feszítsük hátra, és igyekezzünk a lapockánkat is elemelni a talajtól. Közben
a lábunkat tartsuk laza terpeszben, csípőnket szorítsuk a talajhoz. Ismételjük a feladatot harminckétszer.

3. GYAKORLAT Ez a feladat a derék karcsúsítására szolgál. Feküdjünk az oldalunkra, térdünket húzzuk fel. Alul lévő karunkat nyújtsuk ki, másik kezünket tegyük tarkóra. Emeljük meg felsőtestünket úgy, hogy alul lévő vállunk is elmozduljon a talajról. Igyekezzünk, hogy megtartsuk a kiinduló helyzetet. Harminckétszer ismételjük meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában