Ország-világ

2005.02.12. 10:54

Havazás - folyamatosan tisztítják az utakat Budapesten

Menetrend szerint indulhattak az autóbuszok szombaton reggel a fővárosban, miután a Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság megtisztította a hótól a fő- és tömegközlekedési útvonalakat - közölte a társaság szóvivője hajnalban.

BAMA

Szegedi Péter szóvivő elmondta, hogy a főváros térségében hajnali két órakor intenzív havazás kezdődött. A  közterület-fenntartó 80 géppel azonnal megkezdte a fő- és  tömegközlekedési útvonalak, hidak, felüljárók, valamint a lakosság  köz- és egészségügyi ellátását biztosító intézményekhez vezető  mellékútvonalak síkosságmentesítését. 
Az autóbuszok a hajnali órákban menetrend szerint indulhattak el  - tette hozzá.

A szóvivő tájékoztatása szerint a közterület-fenntartó  munkatársainak 1200 kilométernyi fő- és tömegközlekedési útvonalat  kellett letakarítaniuk. A közlekedésben pillanatnyilag semmi gond  nincs, dacára annak, hogy mínusz 5-7 fok van, a síkosságmentesítő  anyag hatása pedig ilyenkor nem olyan intenzív, mint alacsonyabb  hőmérsékleten elvárható lenne.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. egyúttal kéri a  házkezelőségeket, háztulajdonosokat, hogy az ingatlanaikhoz tartozó  járdákat síkosságmentesítsék, tisztítsák meg a hótól a gyalogos  balesetek elkerülése érdekében - fűzte hozzá Szegedi Péter.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában