Ország-világ

2005.02.02. 00:00

Helytelenül fogalmazunk önmagunk védelméről

Nagy Eszter Dóra

Nem fogjuk védeni a katasztrófát – ígéri a belügyminiszter, aki megváltoztatná az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nevét. Volt a szervezet egyébként már minden. Legutóbb Országos Tűzoltó Parancsnokság, néhány éve katasztrófavédelem. Most meg még nem tudjuk, mi.
Nyelvhelytelenségekben bővelkedik az ország. Védünk mi mindent. A tüzet is, csak épp nem tudni, kitől. Mégis minden irodaházban ott lóg a tűzvédelmi szabályzat. Védjük a munkát. Mindenki a sajátját. Kérdem én: munkavédelem címén, nem a dolgozót kellene óvni? Tudom, a légvédelmi rakéták sem a levegőre vigyáznak. És ott vannak még az életvédelmi nyomozók. Tudják, ők azok, akik a gyilkossági ügyeket derítik fel. Szóval olyanok életére vigyáznak, akik már halottak.
A biztonság, a védelem a pártprogramokban is jól mutat. Mindenki meg akar óvni minket. De ha már ilyen kiemelt figyelmet szentelünk a védelemnek, akkor tessék védelemre nem szoruló neveket kitalálni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában