Ország-világ

2005.02.17. 08:26

Károly lemond a trónról?

Károly királynét szeretne csinálni arájából, de meglehet, hogy ő maga lemond a trónról idősebbik fia, Vilmos javára.

Gyulay Zoltán

Martin McGuinness (54) ír alsóházi, sinn feines képviselő azt nyilatkozta a BBC-nek: kollégáival együtt meggyőződése, hogy II. Erzsébetet (78) közvetlenül Vilmos herceg (22) fogja a trónon követni. Biztosak ugyanis abban, hogy Károly (56) egyfajta csereüzletet kötött a királynővel, hogy elvehesse szívszerelmét, Camillát (57). A megoldás kedves volna az anglikán egyház számára, amelynek trónra lépése esetén automatikusan a fejévé válna. Az egyház azonban tiltja az elváltaknak az oltári esküt, s csak polgári házasságot engedélyez. Vilmos előrelépéséről már nyíltan cikkeztek a brit lapok, amikor Károly 1998-ban először mutatkozott nyilvánosan Camillával. Már akkor azt írták róla: ő az örökös trónörökös.

Külön hálószobában

Nem töltheti együtt az éjszakákat az esküvőig Károly herceg és jegyese, Camilla Parker Bowles. A királynő ragaszkodik a hagyományokhoz, a külön hálószobához – írja a Sun című bulvárlap.

Mindörökké Diana

A Buckingham-palota honlapján (www.royal.gov.uk) a királyi család tagjai között változatlanul szerepel az 1997. augusztus 31-én elhunyt Diana hercegnő (†38). Az emlékoldalon fényképe mellett életrajza és a királynő üzenete olvasható.

Vilmos Artúr Fülöp Lajos, Károly és Diana fia

1982. június 21-én született, Londonban. 1990 és 1995 között földrajzot, biológiát és művészettörténetet tanult a windsori Eton College-ban. 1995-től katonai szolgálatot teljesített Belize-ben, egy farmon dolgozott Angliában, közösségi munkát végzett Chilében. Hobbija a labdarúgás, a rögbi, a tenisz, az úszás és a vízilabda. Hivatalos munkája nincs a királyi udvarban, de különböző eseményeken részt vesz édesapja társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában