Ország-világ

2005.02.23. 07:12

Kata apát keres gyerekének

Parcsami G.

[caption id="" align="alignleft" width="127"] „Szerencsésnek tartom magam, hogy a diploma megszerzése óta a Vígszínházban játszhatok”
[/caption]– Az életem egyik része Budapesthez, a másik része Egerhez köt – meséli Péter Kata. – Két különböző világ, két külön színházi élet. Mindkettőt másért szeretem. A Vígszínházat azért, mert minden jó és rossz jellemző rá, ami egy fővárosi színházra. A hatalmas színpad és nézőtér, valamint a hálás közönség mindig elvarázsol. Gyakran eszembe jut, milyen szerencsés vagyok, hogy a diploma megszerzése óta itt játszhatok. A Gárdonyi Géza Színházban több egyetemi évfolyamtársam is fellép. Öröm velük együtt dolgozni. Egerben nem csak a társulat jó, de az ott élő emberek is nagyon kedvesek. A közönségtől ott is rengeteg szeretetet, azaz tapsot kapok.

Kata a Vígszínházban ma este is látható Egy csók és más semmi című darabban Tecát játssza. – Ez az egyik kedvenc szerepem, mert énekelhetek és táncolhatok is benne – mondja.  – A humoros történet arról szól, hogy apát keresek a gyermekemnek. És nem is akármilyen módon, hanem a telefonkönyvből. Ebben a darabban már régebben is játszottam, Sáfrány ügyvéd titkárnőjeként.

A művésznőt láthatjuk még  a Vígszínházban a Hamupipőkében és a Pisti a vérzivatarban című darabban. A Gárdonyi Géza Színházban, az Etherionban pedig egy telefonáló hölgyet alakít. Egerben főszerepet kapott a Halleluja! című darabban is, amelyet márciusban mutatnak be. – Az emlékképekre épülő Kornis Mihály-színműben három alakban kell színpadra lépnem – árulja el. - Mennyasszonyként, kismamaként és háromgyerekes anyaként. Azon túl, hogy izgalmas, nem éppen könnyű szerep.      

Péter Kata

Budapest, 1981. január 13. 2003: Színház- és Filmművészeti Egyetem, majd Vígszínház Főbb szerepek: János vitéz (Iluska), Leskelődők (Rosaura), Egy csók és más semmi (Manci), Kabaré (Kost kisasszony), A mi erdőnk alján (Színész) Filmek: Getno, Ebéd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában