Ország-világ

2005.02.10. 00:00

Sorozat a kulisszák mögül

Izgalmas bepillantani az új sorozat boszorkánykonyhájába. Belesni a kulisszák mögé, végigjárni a még sötét, bedíszletezett stúdiót.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Béke a Pongrácz családban. Pedig szemük fénye (Mészáros Kitty, középen) sok galibát okoz anyunak (Kerekes Viktória) és apunak (Gazdag Tibor).
[/caption]Csillagkúton javában zajlik az élet. Az új magánkórházban mindig történik valami váratlan, ami felborzolja az ottaniak kedélyét. Igen, a Jóban Rosszban sorozatról van szó. Kőbánya távoli részén a TV2 boszorkánykonyhájába lestünk be forgatás idején.

A stúdióban éppen a Kerekes Viktória (34) megformálta Laura, Pongrácz doki felesége pucolja a vacsorára való krumplit. Kivágodik az ajtó, és megérkezik a család feje, Pongrácz Péter, akit Gazdag Tibor (40) alakít. Ám Lauránál elpattant a húr, panaszkodik, sír. Szeretne élni, szórakozni, és persze mindezt a férjével. A stúdióba betévedt szemlélő azt gondolná, jól sikerült a jelenet.

Ám a rendező, Pajer Róbert másként látja. Az ismétlés előtt a sminkes veszi kezelésbe a színésznőt, el kell tüntetnie könnyei nyomát. Benéz a stúdióba a kreatívproducer is, Bányai Gábor, aki kicsit ,,hozzátesz” a drámai jelenethez. „Felvétel!” – hangzik el, és szinte robban a feszültség Pongrácz Barbara és férje beszélgetése alatt.

Csak az ebédszünetre áll le a csapat. Különben reggeltől estig nagyüzem van a stúdióban. Kerekes Viktória a forgatás mellett az Örkény színházban Kovalik Balázs Oidipus tours című darabját próbálja. Reggel hétkor érkezett a felvételre, délután négykor elindul a színházba, este az Ibolya című darabban játszik.

Késő este ér haza, amikor kétéves kisfiát már csak alva látja. Ám még ekkor sem alhat, szöveget kell tanulnia. Nem panaszkodik, élvezi a pörgést.

A doki, a férjet alakító Gazdag Tibor sincs más helyzetben. Bándról indul el mindennap, miközben ő is bemutatóra készül. A Veszedelmes viszonyokban játszik majd Székesfehérváron. A színészek azt mondják, szeretnék, ha a nézők sokáig kedvelnék a sorozatot. Úgy gondolják, ha már sok éve fut majd, akkor sem fásulnak bele. Remélik, egyre érdekesebb, életszagúbb történetet játszhatnak majd el.

A Jóban Rosszban nézettsége csökken

Indulás: 2005. január 23-án ötven percben, majd január 24-től naponta hétfőtől péntekig 25 percben 19 órai kezdettel Nézettség (18–49 év közötti korosztály): Január 23.: 873 000 Január 24.: 594 700 Február 8.: 450 500 Kreatívproducer: Bányai Gábor Forgatókönyvíró: 4 Dialógusíró: 10 Operatőr: 5 Rendező: 3 (Pajer Róbert, Szarka János, Zilahy Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában