Ország-világ

2005.03.05. 08:22

A legénylakás ifjú Évája

Parcsami Gábor

– Minden időmet annak szentelem, hogy mind jobban megtanuljam a szakmám – állítja Gats Éva. – Gyerekkorom óta arról álmodom, hogy színésznő legyek. Nemrégiben néztem meg a Játékszínben az Édes bosszú című komédiát. A vidám előadás után egy kicsit elszomorodtam. Arra gondoltam, mikor tudok én majd úgy játszani, mint Gálvölgyi János, vagy Hernádi Judit.

Éva a Vidám Színpadon ma este is látható, a Fekete Péter című előadásban Márta lányát alakítja. – A József Attila Színház stúdiójából egyenesen ebbe a darabba kerültem be – mondja. – Nem csak szeretem, valósággal hozzám is nőtt ez a zenés vígjáték. A szereposztása is nagyszerű. Olyan színészek játszanak benne, mint Magyar Attila, Básti Juli, Gubás Gabi és Bede Fazekas Anna.

A művésznőt a Vidám Színpadra Puskás Tamás igazgató hívta. – Amikor átvette a színház vezetését, azt tűzte ki célul, hogy fiatal csapatot épít – emlékezik vissza. – Mondanom sem kell, nagyot dobbant a szívem. Nem csalódtam, azóta is jól érzem magam a társulatban.

Évát a Vidámon láthatjuk még a Sok hűhó semmiért című Shakespeare-darabban. – Még nincs meg a szereposztása a májusra tervezett A legénylakás című darabnak, de már szóltak, hogy ebben is számítanak rám – újságolja.

A fiatal művésznő nagy álma, hogy musicalben és operettben is játszhasson. Ezért idén megpróbálja a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakát. – Gőzerővel készülök, remélem, sikerülni fog – árulja el tervét a színésznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában