Ország-világ

2005.03.23. 00:00

Börtönben a székelyföldi maffiózó áldozata

Két román rendőr érkezik a napokban Magyarországra, hogy kihallgassa a román állampolgárságú Deák „Dallas” Tibort, aki néhány éve a székelyföldi maffia bosszúja elől menekült át a határon.

Lukács János, Kolozsvár

Deák 2002-ben egy hordozható számítógépet és némi pénzt lopott el akkori munkaadójától, a hargitai maffia vezérétől. Csibi István csíkszeredai vállalkozó ezért büntetésből kalapáccsal verette szét Deák kezeit, aki nem sokkal ezután Magyarországra menekült. Deák a budapesti metróban verekedésbe keveredett, késével több embert megszurkált, így ma egy hazai börtönben raboskodik. Dan Petru, a marosvásárhelyi táblabíróság főügyésze elmondta: a Magyarországra utazó két rendőrtiszt egyúttal törvényszéki orvosi vizsgálatot is kér majd a magyar hatóságoktól. Csibi Istvánt tavaly áprilisban tartóztatták le a román rendőrök, ellene folyamatosan gyűjtik a terhelő bizonyítékokat és tanúvallomásokat.

A székelyföldi alkoholforgalmazás fölött kizárólagos ellenőrzést szerző Csibi István maffiaszerű hálózatot működtetett. A vállalkozó ellen tízezer oldalnyi vádiratot állítottak össze. Többek között emberölési kísérlettel, erőszakos fogva tartással, súlyos testi sértéssel és több milliárd lejes adócsalással vádolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában