Ország-világ

2005.03.17. 10:04

Charlie és még két tenor

A sötét hangú énekesnek, Horváth Charlie-nak számtalan fellépése lesz a közeljövőben különböző vidéki városokban. Emellett új lemezre és a szeptemberi kisstadionbeli koncertjére készül.

Szilágyi Ágnes

 – Jól érzem magam, szeretem a zenész barátaimat is, még azokat is, akik nem tudnak zenélni – mondja jókedvűen Charlie.
Éppen most jött haza, az ünnepeket a Bükkben töltötte.
– Wellness hétvége volt. Kipihentem magam, sőt, a hajam is levágattam. – Amikor rácsodálkoztam, azonnal kijavította: – Nem rövidre, csak rendbe hozattam.
Charlie mögött munkás napok állnak. A közelmúltban tartott székesfehérvári koncertjén hárman álltak színpadra Demjén Rózsival és Somló Tamással.
– Az ötlet nagyon régen megszületett, akkor, amikor a három operatenor együtt énekelt. Ki mással énekelnék együtt, mint a barátaimmal? – mondja Charlie.
– Az első közös koncertünk Győrben volt, csak azt nem én rendeztem. Ugyanis közbejött az amerikai utam – meséli az énekes.
Meghívták több helyre is zenélni. New Yorkban három alkalommal lépett fel, Los Angelesben olyan helyen énekelt, ahol magyarok még soha. Aztán Hawaii következett, a világ egyik legelegánsabb klubja, amelyet még Elvis Presley alapított. Charlie éppen a győri koncertre ért haza. A székesfehérvári szervezése, rendezése viszont már az ő vállát nyomta. Nem volt telt ház, de igencsak sokan voltak kíváncsiak rájuk. Hárman több mint öt órát álltak a színpadon. Nem kizárt, hogy egyszer még a fővárosi közönség is együtt énekelhet a három rocktenorral.
Úgy tűnik, a zenésznek elég volt a háromnapos pihenés, hiszen már készül a szeptember 10-ei kisstadionbeli koncertjére. Lesz meglepetés is a Kisstadionban, ám még nem beszél róla. A fia, Ákos is fellép. Charlie azt mondja a ,,gyerekről”, rengeteget dolgozik, és a lemezére remek anyagot hozott össze.
Meglepő, de Charlie-nak nincs már menedzsere. Finoman csak hasonlattal él: a sportmenedzser is akkor sikeres, ha tehetséges sportolóval foglalkozik.
– Ha isten megsegít, akkor a koncert előtt, augusztus 1-jén megjelenik az új lemezem – árulja el.

Horváth Károly (Charlie)

Ónod, 1947. október 28. Zenekarok: Decca, Olimpia, Generál, Tátrai Band. 20 évig külföldön lép fel a Pannónia Express zenekarral Díjak: Arany Zsiráf-díj, Liszt Ferenc-díj, eMeRTon-díj Lemezek: Charlie, Mindenki valakié, Csak a zene van, Annyi minden történt, Fűszer cseppenként.

Kipróbáltuk a három rocktenor „zenei koalícióját”

Somló Tamás (57) zenei koalíciónak nevezte hármuk koncertjét: „Próbatétel volt. Kíváncsiak voltunk, miként szólunk hárman. Arra törekedtünk, hogy tessünk magunknak. Aztán kiderült, hogy szerencsére a közönség is szívesen fogadta a triót. Három különböző stílusú énekes állt a színpadon, de mégiscsak rockzene szólt. A győri és a székesfehérvári koncert egyformán sikeresnek bizonyult. Persze gondolkodunk a következőn is, a pesti helyszínen, ám a szervezés, rendezés munkája nem könnyű”.

Nem esik messze az alma a fájától: Ákos is zenész

Horváth Ákos (27): „Saját lemezre is készülök. Ha minden jól megy, nyárra elkészül. Eddig a dzsessz felé kacsingattam, a mostani lemez könnyedebb műfajú lesz. Funky, rock és még romantikát idéző dallamok is megszólalnak. Zenekarommal, a Nightfly-jal sok helyen felléptünk, még a popszigeten is. Apám néha elfogult velem. Ám előfordult, hogy tetszett neki valami, de csak néhány nap múlva bökte ki. Nehogy azt halljam, könnyű nekem, hiszen a papám a Charlie. AXL néven adom ki majd új lemezemet.”

a közeljövőben különböző vidéki városokban. Emellett új lemezre és a szeptemberi kisstadionbeli koncertjére készül.

Szilágyi Ágnes Horváth Károly (Charlie) Ónod, 1947. október 28.

Zenekarok: Decca, Olimpia, Generál, Tátrai Band.

20 évig külföldön lép fel a Pannónia Express zenekarral

Díjak: Arany Zsiráf-díj, Liszt Ferenc-díj, eMeRTon-díj

Lemezek: Charlie, Mindenki valakié, Csak a zene van,

Annyi minden történt,

Fűszer cseppenként. Kipróbáltuk a három rocktenor „zenei koalícióját” Somló Tamás (57) zenei koalíciónak nevezte hármuk koncertjét: „Próbatétel volt. Kíváncsiak voltunk, miként szólunk hárman. Arra törekedtünk, hogy tessünk magunknak. Aztán kiderült, hogy szerencsére a közönség is szívesen fogadta a triót. Három különböző stílusú énekes állt a színpadon, de mégiscsak rockzene szólt. A győri és a székesfehérvári koncert egyformán sikeresnek bizonyult. Persze gondolkodunk a következőn is, a pesti helyszínen, ám a szervezés, rendezés munkája nem könnyű”. Nem esik messze az alma a fájától: Ákos is zenész Horváth Ákos (27): „Saját lemezre is készülök. Ha minden jól megy, nyárra elkészül. Eddig a dzsessz felé kacsingattam, a mostani lemez könnyedebb műfajú lesz. Funky, rock és még romantikát idéző dallamok is megszólalnak. Zenekarommal, a Nightfly-jal sok helyen felléptünk, még a popszigeten is. Apám néha elfogult velem. Ám előfordult, hogy tetszett neki valami, de csak néhány nap múlva bökte ki. Nehogy azt halljam, könnyű nekem, hiszen a papám a Charlie. AXL néven adom ki majd új lemezemet.” -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában