Ország-világ

2005.03.31. 07:25

Csonttörő mexikóit kaphat

Az eddigi legnevesebb külföldi ökölvívó szerepelhet Magyarországon, ha Rácz Félix menedzsernek sikerül megegyeznie Manuel Medina képviselőjével.

Riskó Márton

Az IBF szervezet azt szeretné, hogy a korábbi ötszörös profi világbajnok mexikói bokszoló Nagy „Csonttörő” Jánossal mérkőzzön a vb-kihívói pozícióért. Nyár elején kerülhetne sor a hazai szurkolók által nagyon várt összecsapásra. A Felix-Promo-tion tulajonosa már megtette ajánlatát, és biztató számára, hogy tekintélyesebb összeget ajánlott a világszerveztnek, mint mexikói kollégája.

– A profi bokszban semmit nem szabad tényként kezelni, amíg nem írtuk alá a szerződést – nyilatkozta Rácz Félix. – Medina menedzsere felajánlott egy összeget arra az esetre, ha vállaljuk a kinti meccset, de én mindenképpen szeretném elérni, hogy itthon rendezzék a mérkőzést. Ennek érdekében több pénzt ajánlottam, mint Medináék. Az IBF még nem döntött az ügyben. Csonttörő a tervek szerint március 19-én, a tapolcai gálán tette volna kockára az IBC nagypehelysúlyú világbajnoki övét, ám sérülése miatt meghiúsult az öszszecsapás. Bár keze a mai napig nem jött teljesen rendbe, a közelmúltban elkezdte az edzéseket.

– Az az igazság, hogy kicsit elhíztam – mondta Nagy János, aki a minél gyorsabb felépülés érdekében rendszeresen gyógytornára jár. – Persze a túlsúly nem okozhat különösebb problémát, sok munkával gyorsan megszabadulhatok a felesleges kilóktól. Nagyon oda kell figyelnem a megfelelő táplálkozásra is.

Medinával kapcsolatban Csonttörő sem tud bővebb információkkal szolgálni. Ő is csak a félelmetes statisztikákat ismeri, videofelvételeket még nem látott mexikói vetélytársáról. Abban azonban már most biztos, hogy ha összejön a találkozó, akkor az élete egyik legnehezebb összecsapása lesz. – Medina idősebb és tapasztaltabb is nálam. Az, hogy ötször volt világbajnok, mindent elmond tudásáról. Ez persze nem jelenti azt, hogy megijednék tőle. Ha edzőmmel, Klein Csabával sikerül megtalálnunk gyenge pontjait, lehet esélyem ellene.

Nagy János egyébként a mexikói klasszis legyőzésével még nem érné el célját. Ahhoz, hogy derekára csatolhassa az IBF világbajnoki övét, felül kellene kerekednie a címvédő ausztrál Robbie Pedenen is.

Nagy János

Beceneve: Csonttörő Szül.: Győr, 1975. január 27. Menedzsere: Rácz Félix Edzője: Klein Csaba Profimérlege: 20 győzelem (13 K.O.), 0 vereség, 0 döntetlen

Szül.: Győr, 1975. január 27.

Menedzsere: Rácz Félix

Edzője: Klein Csaba

Profimérlege:

20 győzelem (13 K.O.), 0 vereség,

0 döntetlen -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában