Ország-világ

2005.04.01. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Ünnepelnek
Iskolatörténeti kiállítás nyílik a Toldy Ferenc Gimnáziumban április 7-én. Ekkor jelenik meg a 150 éves iskola történetét összefoglaló monográfia is. (kg)

II. kerület Technikai szünet
A helyi okmányiroda a mai napon tizenegy órától technikai okok miatt nem tart ügyfélfogadást. A pesthidegkúti kirendeltség szintén zárva lesz. (kg)
 

III. kerület Vakcinázás
Rókák által terjesztett veszettség ellen vakcináznak a kerületben április 4–9-ig. A kutyákat huszonegy napig tulajdono-saik csak pórázzal vigyék a közterületekre. (kg)

IV. kerület ELISMERÉS
Az önkormányzat várja a javaslatokat az Újpest Gyermekeiért-díj odaítélésére. A kitüntetés az oktatás, nevelés területén végzett pedagógusi tevékenységet ismeri el. (nvzs)

V. kerület ADÓZÓ KUTYÁSOK
Becslések szerint a kerületi kutyák 5–10 százaléka nincs beoltva. Az egyik képviselő ennek orvoslására ebadót vezetne be. Dr. Bégány Attila szerint így ellenőrizhetők lennének a kötelező oltások. (rv)

VI. kerület KÖRÖND-HÁZAK
Előszerződést kötött a lakókkal a Kodály köröndön lévő házak elidegenítésére az önkormányzat. Ha elkészül a társasházak alapító okirata, az érdeklődők megvehetik lakásaikat. (rv)

VII. kerület FIATAL SOFŐRÖK
Háromszázötven tizennyolc éves középiskolásnak adta át az önkormányzat tegnap az ingyenes jogosítványt. Idén egy fiatalra 96 ezer forintot költöttek. (rv)

VIII. kerület KÖZBIZTONSÁG
Javult Józsefváros közbiztonsága, amióta a rendőrség, a kerületőrség, a polgárőrség, a vám- és pénzügyőrség, valamint a kerület együttműködik. Járőreik a lakosság által jelzett területeken cirkálnak. (dná)

IX. kerület BERUHÁZÁS
A Minrav vállalatcsoport a következő években újabb ötezer lakás építését tervezi a fővárosban. Ezeknek egy része a IX. kerületben épül majd meg. (dná)

X. kerület BESZÁMOLÓ
Ambrus Zsuzsanna intézményvezető a legutóbbi képviselő-testületi ülésen számolt be a Kőbányai Gyermekjóléti Szolgálat 2004. évi tevékenységéről. (dná)

XI. kerület Megállapodások
Aláírták a képviselő-testület által jóváhagyott közművelődési megállapodásokat, és az önkormányzat egyéb kulturális területeit érintő támogatási szerződéseket. (ka)

XII. kerület Kinevezés
A hegyvidéki képviselő-testület Fekete Gyulát választotta meg november 30-ig terjedő időtartamra a Hágó Kerületi Ingatlankezelő Kft. vezetőjévé. (ka)

XIII. kerület VÁROSFEJLESZTÉS
Elfogadták a Váci út – Gács utca – Balzsam utca – Árva utca által határolt terület szabályozási tervét. Az ingatlanok intézményi övezetbe kerülnek, lehetőséget adva egy fokozatos átépítésre. (nvzs)

XIV. kerület TURNÉ
Sík Sándor István király című drámáját mutatja be vasárnap délután a Regnum Marianum Plébánia kerékpáros diákcsoportja az egyházi hivatalban. A darabot nyáron az USA több nagyvárosában is előadják. (nvzs)

XV. kerület ÚJ CSARNOK
E héten avatta fel Kiss Péter kancelláriaminiszter a Járműszerelvényt Gyártó Rt. új üzemcsarnokát. A cég vasúti személyszállító járművekbe, illetve közúti nagyjárművekbe belső egységeket, csomagtartókat, ablakokat gyárt. (dná)

XVI. kerület Uszoda épül
Az Erzsébet-ligetben uszodát létesít az önkormányzat. A volt szovjet parancsnokság területén megvalósítandó egymilliárd forintos beruházás a környék rendezésének része. (ka)

XVII. kerület PÁLYÁZAT
Lezárult a Rákoskeresztúri Kegyeleti Emlékpark területén létesítendő 1956-os emlékhely köztéri alkotásának pályázata. Az eredményhirdetésre április 11-én kerül sor. (dná)

XVIII. kerület FAÜLTETŐK
Őshonos fákat telepít az önkormányzat a zaj- és porterhelés csökkentésére. A környezetvédelmi tárcától ötmillió forintot nyertek, amit nyolcmillióval egészítenek ki. (vz)

XIX. kerület KATASZTRÓFA
Katasztrófaversenyt rendeztek tegnap a Bókai Kertben. Árvízvédelemben, légpuskalövészetben, közlekedésbiztonságban és elsősegélynyújtásban mérték össze tudásukat az általános iskolások. (vz)

XX. kerület BUSZJÁRAT
Május 1-ig biztosan elindul Pesterzsébet saját buszjárata. A vonal a kerület tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető részeit köti össze a központtal. Így megoldódik a Duna-parti területek és a Gubacsi lakópark ellátása is. (vz)

XXI. kerület VÁLLALKOZÓK
A csepeli vállalkozások vezetőinek véleményére kíváncsi az önkormányzat. A képviselők áprilisi ülésükön tárgyalnak a vállalkozások helyzetéről. (vcs)

XXII. kerület KÖZMŰVELŐDÉS
Az önkormányzat pályázatot hirdetett közművelődési tevékenységre. A kerületben működő közösségek, csoportok, magánszemélyek és gazdasági társulások pályázhatnak. A határidő április 19-e. (vcs)

XXIII. kerület FÚVÓSOK
A mesélő hangszerek sorozatban vasárnap a fúvósokkal ismerkedhetnek a gyerekek a Táncsics Mihály Művelődési Házban. (vcs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában