Ország-világ

2005.03.22. 00:00

Lakótelepi rendőrség már Újpalotán is

Zsidai P.

Lakótelepi rendőrség áll munkába Újpalotán július elsejétől.
A jelenleg harminckét fővel működő rendőrőrsöt huszonkét fővel bővítik. A heti negyven órában dolgozó rendőrök feladata lesz a nagyobb összefüggő területen és a szétszórtan található tömbök közbiztonságának javítása. Molnár Andor, az önkormányzat pénzügyi osztályvezetője lapunknak elmondta, tizennyolcmillió forintból alakítják át a jelenlegi helyiségeket. Az erre vonatkozó közbeszerzési pályázatot hamarosan kiírják. A rendőröktől elsősorban a lakásbetörések és az autólopások számának csökkentését várják. A XIII., a XI., a IV., és a III. kerületben tavaly július elsején adtak át lakótelepi rendőrőrsöket. Az még nem tisztázott, hogy az autókat és egyéb eszközöket a Belügyminisztérium, vagy az önkormányzat szerzi be.
A rendőrök munkájának eredményességéhez járulhat hozzá a pályázaton elnyert digitális rendszámfelismerő is. Az önkormányzat három és félmillió forint értékben pályázott a berendezésre. Saját költségvetésből kétszázezer forintot kell hozzátenni, illetve állni a működtetés költségét.  

Jók a tapasztalok

A tavaly átadott lakótelepi rendőrőrsök beváltották a reményeket. A szomszédos kerületben, Káposztásmegyeren a lakásbetörések száma visszaesett. Január közepéig a rendőrök 107 embert elfogtak, 59-et előállítottak. 1149 szabálysértési feljelentést tettek és kétmillió forint bírságot szabtak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában