Ország-világ

2005.03.17. 00:00

Milliók múlhatnak egyetlenegy sípszón

Malonyai Péter

Rossz korban vett sípot a szájába Anders Frisk, hiszen hol vannak már azok az idők, amikor a játékvezetőket legföljebb lehülyézték a lelátóról. Elvadult a világ a pályán és környékén
egyaránt. Nem véletlen, hogy a svéd bíró a címére érkezett életveszélyes fenyegetéseket megunva döntött úgy, hogy hátat fordít a futballnak. Ezzel együtt érthető, hogy elszabadultak az indulatok, hiszen az európai elitben nem két fillért ér a siker.
A győzelemre mérget senki sem vehet, a tévedés jogát eleve fönntartják maguknak a sípos emberek, a bizonytalanság pedig sohasem a nyugalmat szolgálja. Más kérdés, hogy a bírók sem ingyen uralkodnak a pályán, s az sem vitatható, hogy van, akinél megvehető a tévedés joga.
Nem felejtem azt a falusi pályaavatót, ahol a hazai csapat meglehetősen erős bírói segítséggel nyerte meg az ünnepi meccset. Amikor a klubtulajdonosnak fölrótták az esetet, széttárta a karját: „Ja, kérem, a bírónak nincs videója…”.
Becsületére legyen mondva, rövid hallgatás után hozzátette: „De most majd vehet magának egyet…!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában