Ország-világ

2005.03.12. 00:00

Tartsunk népszavazást a fülemilefüttyről!

Szemán László

Egyelőre nem lesz népszavazás parkolási ügyben Budapesten. Tiba Zsolt főjegyző egyebek mellett azért utasította el az Emberibb Parkolásért Mozgalom indítványát, mivel a négy kérdést tartalmazó ív nem felel meg az erre vonatkozó belügyminiszteri rendeletnek. A mozgalom rendezett viszonyokat, egyetlen parkolási társulást és az ott lakók mellett az ott dolgozóknak is ingyenes parkolást szeretne.
Nem gondolom, hogy az elutasítás mögött a parkolási káosz fenntartásának szándéka állna. Azt ugyanis senki nem vitathatja, hogy a parkolás közügy, azaz a nép hallathatja a hangját róla, ha úgy gondolja. Formai kifogásokkal lehet húzni az időt, de előbb-utóbb meg kell kérdezni a parkolást elszenvedőket is a hogyan továbbról. Az biztos, hogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan. A Belváros mellett már Budapest más kerületeiben is csak polgárpukkasztásra jó a parkolási rend. És polgári engedetlenség gondolatára. Jó, tudom, hogy a hatalmasságok szívük szerint nem engednék beleszólni a népeket fontos, értsd: pénzes ügyekbe.
Népszavazzunk inkább a fülemilefüttyről, hogy szólhat-é a nap minden percében. Persze csak akkor, ha a kérdőív megfelel a rendeletnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában