Ország-világ

2005.04.26. 00:00

A dadus kitálalhat

Legfelsőbb bírósági döntés adott szabad utat a News of the World angol lap számára, hogy közölje a 27 esztendős Abbie Gibson visszaemlékezéseit.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="97"] Együtt a család még Cruz születése előtt: Brooklyn és Romeo szüleivel
[/caption]A Beckham gyerekek egykori nevelőnője a héten hozzákezd „mesélni”… A világ talán legismertebb futballistája és a popszakmában körülrajongott felesége hiába akarta jogi úton letiltani a cikksorozat megjelenését. David és Victoria Beckham érvei szerint a dadus szerződése rögzítette, hogy családi ügyekről nem nyilatkozhat.

A legfelsőbb bíróságon tartott, gyorsított eljárású, másfél órás perben Langley bíró tanácsa viszont úgy ítélte meg az ügyet, hogy a történet közérdeklődést elégít ki, ezért nincs akadálya a házasság részleteiről, s a magánéletben botladozó férj kalandjairól szóló cikk megjelenlésének.

– Bezzeg eddig egy szavuk sem volt… Élvezték annak a mesterséges érdeklődésnek minden előnyét, amelynek tüzét ők izzították. A kapukat szélesre tárták, ám most, amikor az olvasók még többre kíváncsiak, amikor az érdekli őket, hogy a valóságban milyen a sztárházaspár élete, most az ajtók bezárását sürgetik. Nem lehet két mércével mérni: amíg előnyös a nyilvánosság, addig közel engedem magamhoz, amikor veszélyes, akkor kizárom! Késő bánat! Hamarabb kellett volna gondolkodni… – bölcselkedik a nyertes pozíciójából Tom Crone, a News of the World vezető jogtanácsosa.

David Beckham tizenhat esztendősen került a Manchester Unitedhez, ma a Real Madrid játékosa. A világ leggazdagabb sportolóinak listáján tavaly a negyedik helyen jegyezték. David Beckham és felesége, a Spice Girl énekesnője, Victoria (30) közös vagyonát 320 millió euróra becsülik. Elegáns villák és luxusautók tulajdonosai. A háromgyermekes családot éjjel-nappal volt zsoldos katonákból álló védőbrigádok őrzik. A nevelőnő rövidesen megjelenő visszaemlékezései ellen azonban ők sem nyújthatnak védelmet.

Reklámért rekordösszeg

Évi hétmillió eurós bért kap David Beckham a Real Madridtól, ám az angol válogatott sztárjátékosának a fizetés csak zsebpénz a reklámbevételek mellett. Divatot alakít, hozzá igazodnak, viselkedését, szokásait, öltözékét világszerte követik. Olyanok, akik vásárlóerőt jelentnek. Nem csoda hát, hogy az egyik borotvapengés cég számára 50 millió eurót ér Beckham neve (és az alkalomra kopaszra nyírt feje), az üdítőitalos márka pedig a szakmában világrekordnak számító, 14 milliót fizetett ki neki a szamurájos felvétel kétperces spotjáért. Egy londoni áruháztól tavaly 15 milliót kaszszírozhatott, egy brit telekommunikációs vállalattól 9 milliót, egy napszemüveggyártótól 7,5 milliót. Sorolni is nehéz, összeadni még inkább, forintra átváltani pedig szinte felesleges…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában