Ország-világ

2005.04.09. 07:57

A fák alig egy százalékára kötöttek csak biztosítást

Bak M.

A legnagyobb erdőtüzek alkalmanként ötszázmillió forintot meghaladó kárt okoznak. Teljes képe senkinek sincs a lángok martalékává váló vagyonvesztésről, mert az 1,7 millió hektár hazai erdőállomány egyetlen százalékára kötöttek biztosítást – mondta el Sipos József, az Allianz Hungária Biztosító Rt. kommunikációs igazgatója. Az ilyenkor bekövetkező kifizetések végösszegét ráadásul gyakran egészíti ki például a füst miatt az országutakon egymásba rohanó autókban esett kár.

A szárazság miatt a földművelési tárca szombattól országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el. A visszavonásig érvényes intézkedés kiterjed az erdők mellett  200 méteren belül a közút és vasút menti fásításokra. Nem szabad az egyébként kijelölt tűzrakó helyeken sem tüzet rakni, s a parlag és gaz elégetése sem megengedett. Vágástéri hulladékot azonban erdőben szabad elégetni, a szabályok betartásával. A rendelkezések megsértői szabálysértést követnek el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában