Ország-világ

2005.04.05. 07:07

Anikó a Maffia karmai között

Parcsami Gábor

– Hiába telt el két év, még mindig kihívásnak érzem, hogy a Bárkában játszom – mondja Varga Anikó. – Amikor a színházba szerződtem, nemcsak a társulat, hanem a város is teljesen ismeretlen volt. A kollégák szeretete és figyelmessége hamar átsegített a nehézségeken. Aminek a legjobban örülök, hogy nemrégiben én kaptam meg a Bárka közönségdíját, az Ararát-díjat. A nézők az Operett című előadásban nyújtott alakításomért szavaztak rám.

Anikót ma este a Bárka Színház Fabula című előadásában láthatjuk. – Nem éppen könnyű darab, a rendező sokat bíz a néző képzeletére – meséli. – Az egész előadás jelrendeszerekre épül.

A mozgás, a zene és a kép összhangjának megteremtése a célja. A művésznőt láthatjuk még a Bárka Színházban A Nyugat hőse című előadás özvegy Quinné szerepében, az Operett Albertinájaként és a Helge élete Őzikéjeként. – Havonta egy-két előadáson fellépek régi társulatommal, a pozsonyi Radozimi Naiv Színházzal – árulja el. – A szlovák szerző darabja, amelyben játszom, leginkább a magyar Rózsa Sándor történetéhez hasonlítható.

Anikó a Bárkában nemcsak új barátokra talált, hanem igazi társra is. – A párom a színházban világosító – meséli. – Mellette nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok. Mindketten nagy állatbarátok vagyunk, igaz, most csak egy macskánk van, Maffia. Egészen addig, ameddig nem ismertem ezt a bűbájos fekete macskát, meglehetősen babonás voltam. Ma már csak nevetek régi önmagamon.

Varga Anikó

Rimaszombat, 1974. március 24. 1992: Thália Színház Stúdió (Kassa) 1996: Színművészeti Főiskola (Pozsony) 2000: Radozimi Naiv Színház (Pozsony) 2003-tól Bárka Színház Főbb szerepek: Madam Arcatt (Vidám kísértet), Olga – (Három nővér), Karandysev (Hozomány nélküli menyasszony), Marianna (Ketten), Eleonóra (János király), Sarlotta (Don Juan), Anya (Három nővér), Zofia (Ilja próféta), Amais Paulet (Stuart Mária)

1992: Thália Színház Stúdió (Kassa)

1996: Színművészeti Főiskola (Pozsony)

2000: Radozimi Naiv Színház (Pozsony)

2003-tól Bárka Színház

Főbb szerepek: Madam Arcatt (Vidám kísértet), Olga – (Három nővér), Karandysev (Hozomány nélküli menyasszony), Marianna (Ketten), Eleonóra (János király), Sarlotta (Don Juan), Anya

(Három nővér), Zofia (Ilja próféta), Amais Paulet (Stuart Mária) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában