Ország-világ

2005.04.20. 00:00

Az eddiginél olcsóbb lesz a munkahelyre való bejárás

BAMA

Több százezer ember utazhat olcsóbban a munkahelyére, miután a parlamentben hétfőn egyhangúlag döntöttek a munkába járás költségeinek új elszámolási rendszeréről. A törvénymódosítás érinti a gépkocsival és a tömegközlekedéssel utazókat is. „Költségtérítés címén az autóval munkába indulók az eddigi kilométerenkénti három forint helyett kilenc forintot számolhatnak el” – közölte a szocialista párti Farkas Imre, a parlamenti frakció gazdasági munkacsoportjának tagja. A személyi jövedelemadó mostani módosításával kedvezőbb helyzetbe kerülnek azok is, akik tömegközlekedést használnak.

A korábbiakban a bérletekhez vagy a menetjegyhez számlát kellett csatolni. Ám a változás értelmében a munkáltató köteles számla nélkül is megtéríteni a munkahely és a munkavállaló otthona közötti távolság tömegközlekedési költségeit. A törvény 2005. január elsejéig visszamenőleg is alkalmazható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában