Ország-világ

2005.04.12. 08:30

Démonvadász csillag Hollywoodból

A mogyoróbarna hajú és szemű szépséget, Rachel Weiszt számos filmből ismerheti a hazai közönség. Jelenleg egy új amerikai akcióthrillerben, A démonvadászban látható egy bajba sodródott rendőrnő szerepében.

Tornai Sz.

Bár szolgálati fehér ingét nem tépik le róla a szörnyek, szépsége férfiszíveket dobogtató. De ami miatt idehaza leginkább emlékezni lehet rá, az A napfény íze című Szabó István-filmben nyújtott alakítása. A magyar zsidó család három nemzedékéről szóló filmben Rachel játssza Grétát, a szerelmes asszonyt. Gréta ugyanis csak azért megy feleségül Sors Istvánhoz, mert szerelmes az öccsébe, Ádámba, akinek csak tíz év elmúltával vallhatja meg szerelmét. Rachel Weisz valószínűleg azért is került Szabó István filmjébe, mert magyar származású. Édesanyja osztrák lélekgyógyász volt, édesapja pedig magyar feltaláló. Weisz György egy légzőkészüléket és egy aknakereső műszert fejlesztett ki. Rachel nagyszülei még a harmincas években menekültek Angliába a közeledő náci uralom elől. A színésznő modellkedéssel kezdte pályáját. Mindössze húszéves volt, amikor az edinburgh-i fesztiválon díjat nyert egy drámáért, amelyben ő játszotta a főszerepet, s ő is írta. Első nemzetközi sikerét a Lopott szépség című Bertolucci-filmben nyújtott alakításával aratta 1996-ban. Pedig a főszereplőt alakító Liv Tyler már pályája csúcsán volt akkoriban. Rachel akkor röppent a csillagok sorába, amikor Brendan Fraser oldalán főszerepet játszott A múmia című horrorfilmben. Emlékezetes volt alakítása az Egy fiúról szóló filmben is, amelyben Hugh Grant partnereként egyedülálló anyukát játszik. Rachel sokáig az Oscar-díjas rendező, Sam Mendesz barátnője volt. Nemrég azonban Londonból New Yorkba költözött új szerelméhez, a szintén rendező Darren Aronofskyhoz.

Rachel Weisz

London, 1971. március 7. Főbb filmszerepei: Constantine – A démonvadász (2005), Lépéselőny (2003), Az ítélet eladó (2003), Egy fiúról (2002), Ellenség a kapuknál (2001), A napfény íze (1999), A múmia (1999), Lopott szépség (1996)

Főbb filmszerepei: Constantine – A démonvadász (2005),

Lépéselőny (2003), Az ítélet eladó (2003), Egy fiúról (2002),

Ellenség a kapuknál (2001), A napfény íze (1999),

A múmia (1999), Lopott szépség (1996) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában