Ország-világ

2005.04.11. 00:00

Károly végre egybekelhetett Camillával

A történelem leghosszabb szerelmi ügye boldog véget ért. Károly walesi herceg (56) szombaton harmincöt év elteltével egybekelt fiatalkori szerelmével, Camilla Parker-Bowles-szal.

Gyulay Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="197"] A templomi szertartás után Camilla és Károly fogadja a jókívánságokat
[/caption]„Végre!” – ezzel a címmel jelentek meg vasárnap a szigetország lapjai. „Büszke vagyok, és mindkettejüknek minden jót kívánok” – idézik II. Erzsébet királynőnek a windsori kastélyban rendezett fogadáson elhangzott köszöntőjét. „Kincsem, Camilla! Nem tudom elhinni, hogy hozzám jöttél feleségül” – mondta a trónörökös újdonsült feleségének a tudósítások szerint, amelyek hozzáteszik: „teljesen boldog nap volt”. A nyílt színi hitvesi csókra azonban hiába várt egész nap a közvélemény.

A jegyespár szombat délelőtt az elhunyt anyakirályné negyvenhárom éves Rolls Royce-ával érkezett a kastélyból a windsori városházához. Az igent Károly és Camilla zárt ajtók mögött mondta ki, mindössze huszonnyolc rokon és az anyakönyvvezető jelenlétében. A szertartás húsz percig tartott. Ezt követően a kastély Szent György-kápolnájában – amely elnevezésével ellentétben meglehetősen nagy templom – egyházi áldásra került sor. Ezen már a királyi pár is részt vett, de más uralkodóházak alig képviseltették magukat. Jelen volt viszont Tony Blair miniszterelnök. Délután a kastélyban a királynő széles körű állófogadást adott.

Királyi fenség és a nagy átverés-show

Házasságával Camilla az esküvő után Cornwall hercegnőjévé, a királynő után a monarchia második legmagasabb rangú asszonyává lépett elő. Megszólítása „királyi fenség”, bár Károly korábban másként nyilatkozott. Egyházi esküvőt nem tarthattak, mert mindketten elváltak, noha Károly időközben meg is özvegyült. Ám hűségesküjüket megerősítették a templomban, frigyüket a canterbury érsek megáldotta. Camillával végül is megbékült a közvélemény, a szombati esküvő után a húszezres tömeg éltette az újdonsült házaspárt. Ugyanakkor egy vasárnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint az Egyesült Királyság alattvalóinak zöme azt szeretné, ha II. Erzsébetet nem Károly, hanem fia, Vilmos herceg követné a trónon.

Gyulay Zoltán Királyi fenség és a nagy átverés-show Házasságával Camilla az esküvő után Cornwall hercegnőjévé, a királynő után a monarchia második legmagasabb rangú asszonyává lépett elő. Megszólítása „királyi fenség”, bár Károly korábban másként nyilatkozott. Egyházi esküvőt nem tarthattak, mert mindketten elváltak, noha Károly időközben meg is özvegyült. Ám hűségesküjüket megerősítették a templomban, frigyüket a canterbury érsek megáldotta. Camillával végül is megbékült a közvélemény, a szombati esküvő után a húszezres tömeg éltette az újdonsült házaspárt. Ugyanakkor egy vasárnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint az Egyesült Királyság alattvalóinak zöme azt szeretné, ha II. Erzsébetet nem Károly, hanem fia, Vilmos herceg követné a trónon. A templomi szertartás után Camilla és Károly fogadja a jókívánságokat -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában